Nieuws  
 

Verzekeraar AEGON gaat binnen zijn netwerk voor auto- en glasschadeherstel gebruik maken van de certificering van de stichting Duurzaam Repareren. De schadeherstellers binnen het netwerk van AEGON zullen (binnen een jaar) aan extra eisen moeten voldoen op het gebied van duurzaamheid.

AEGON is de eerste verzekeraar die deze certificering gaat hanteren.

Nederland heeft een wagenpark van meer dan acht miljoen motorvoertuigen. Naast het brandstofverbruik zijn het onderhoud, de reparaties en het schade- en glasherstel aan deze voertuigen een zware belasting voor het milieu.

Verzekeraars zijn de belangrijkste professionele opdrachtgevers bij schade- en glasherstel, zegt Harry Filon van stichting Duurzaam Repareren. ” Bedrijven die gecertificeerd willen worden, moeten onderhoud, glas- en schadeherstel straks uitvoeren aan de hand van een pakket van eisen. Dit pakket wordt nu samengesteld en up-to-date gehouden door een college van deskundigen uit de branche.”

Kostenbeheersing

Paul Knapper, Buitendienstmanager Preventie en Expertise van AEGON: “Naast de service aan onze klanten is duurzaamheid een erg belangrijk criterium voor AEGON bij het herstel van schade. Duurzaam Repareren is een uitstekend initiatief dat voortkomt uit een vraag van de branche zelf. In onze ogen heeft duurzaamheid ook niets met duur te maken, het kan juist bijdragen aan kostenbeheersing. De bij AEGON Schade Service aangesloten schadeherstellers die nog niet aan de eisen voldoen, krijgen een jaar de tijd om wel de vereiste stappen te maken.”

De stichting Duurzaam Repareren spreekt van een belangrijke stap in het duurzamer maken van de branche. Harry Filon: “AEGON is de eerste verzekeraar die zich aansluit bij de stichting en onderstreept daarmee nog eens het belang dat zij hechten aan duurzaamheid. Wij hopen dan ook dat andere verzekeraars het voorbeeld van AEGON zullen volgen.”

Plaats op:
Datum: 21 december 2012
Categorie: Milieu
Bron: Stichting Duurzaam Repareren
Gerelateerde artikelen  
25-04-2013 Nieuws Alphabet sluit zich aan bij Duurzaam Repareren
04-02-2013 Nieuws A.A.S schadeherstelbedrijven over op duurzaam repareren
03-11-2011 Nieuws AEGON van start met eigen Schade Service
17-09-2013 Nieuws Alle Care vestigingen 'duurzaam' gecertificeerd
25-04-2012 Nieuws Pakket van Eisen Duurzaam Repareren vastgesteld
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.