Nieuws  
 

Leasemaatschappij Arval wil dit jaar haar klanten een carsharing-concept aanbieden. Daarvoor loopt momenteel een pilot bij de leasemaatschappij zelf, waarbij met enkele buurbedrijven elektrische poolauto’s worden gedeeld.

Volgens directeur Jeff Bolders moet een leasemaatschappij tegenwoordig alles uit de kast halen om een klant kostenbesparing te brengen. Daarbij moeten geen ‘moeilijke’ maatregelen worden geschuwd. Zoals bijvoorbeeld het delen van (lease)auto’s of het inbouwen van een blackbox.

“Bezuinigingen op het wagenpark gaan dit jaar in veel gevallen verder  dan alleen het inkopen van kleinere, zuinige auto’s. Mobiliteit vormgeven moet flexibeler, autoregelingen moeten creatiever, de koudwatervrees bij veel bedrijven om bijvoorbeeld leaserijders mee te laten betalen als bijvoorbeeld de brandstofkosten de pan uitrijzen, moet weg”, aldus Bolders.

Fiscus

Met enkele buurbedrijven op het Houtense industrieterrein waar Arval is gevestigd, wordt in het kader van de pilot momenteel enkele elektrische poolauto’s gedeeld. Er is software ontwikkeld waarmee de auto’s door de gebruikers zijn te reserveren. Een naburig autobedrijf houdt het toezicht op de auto’s. “In de pilot doen we ervaring op hoe de auto’s uiteindelijk worden ingezet en hoe gebruikers er mee omspringen. Uiteindelijk moet ook de fiscus zijn zegen geven, maar ik zie zeker kans voor een dergelijk project”, aldus Bolders.

In de blackbox ziet Bolders niet alleen kansen voor wat betreft het aanbieden van nieuwe telematicadiensten, bijvoorbeeld op het gebied van tracking en tracing. Maar het kan natuurlijk ook worden ingezet om het rijgedrag van bestuurders te analyseren. Bolders: “Bedenk dat het de berijder is die de grootste invloed heeft op de kosten van een auto.”

Plaats op:
Datum: 3 januari 2013
Categorie: Autohuur / deelauto's, Mobiliteit
Bron: ARVAL
Gerelateerde artikelen  
30-12-2012 Achtergrondartikelen Nieuw Nederlands exportproduct: de BPM-vrije lease-occasion
11-06-2013 Nieuws CVO: kostenbesparing wagenpark ligt voor het oprapen
29-08-2011 Achtergrondartikelen Arval: nog weinig belangstelling voor mobiliteitsbudget
25-06-2012 Nieuws Doelstelling 120 gr CO2-uitstoot voor Arval in zicht
13-10-2011 Achtergrondartikelen Arval de beste volgens leaserijders
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.