Nieuws  
 

Onderzoek naar de investeringsplannen onder bezoekers van de vakbeurs ecomobiel 2012 laat zien dat ruim 49% van de bezoekers de komende 24 maanden wil investeren in duurzame mobiliteitsoplossingen. Gezamenlijk wordt een budget gereserveerd van 400 – 600 miljoen.

Van deze investeringen staat 39% gepland in 2013. De grootste investering ligt met 48% in het verduurzamen van het wagenpark, voor zowel de zakelijke rijders als de transportsector. Hieraan gekoppeld zijn investeringen in energie-, tank- en laadinfrastrucuur met 19%.

De groei binnen (binnenstedelijke) transportoplossingen vertaalt zich ook in de toenemende vraag naar voertuigen op alternatieve brandstoffen, zoals biogas, LNG, CNG, waterstof en LPG. De investeringen zullen de aankomende jaren naar verwachting exponentieel groeien door de strengere milieueisen voor (binnenstedelijke) distributie en kostenbesparingen ten aanzien van reguliere brandstoffen en (lokale) subsidieregelingen.

Fleet- en mobiliteitsmanagement oplossingen

Het perspectief van de ecomobiel-bezoeker op duurzame mobiliteitsvormen verschuift. Waar in de eerdere edities van de beurs de aandacht overwegend uitging naar elektrische aandrijfvormen (in 2012 19%), valt inmiddels duidelijk een bredere interesse op. 17% van de bezoekers oriënteert zich op voertuigen op alternatieve brandstoffen. De toename in het beursbezoek door laders en verladers onderschrijft de groeiende interesse in binnenstedelijke transportoplossingen (15%).

Wagenparkbeheerders en fleetmanagers vinden personenauto’s op (bio)gas steeds aantrekkelijker. Het slimmer omgaan met mobiliteit binnen organisaties vertaalt zich in de groeiende interesse in fleet- en mobiliteitsmanagement oplossingen (16%).

Strategische keuze

In lijn met het investeringspotentieel en de verbreding van het mobiliteitslandschap wordt investeren in (duurzame) mobiliteit steeds meer als een strategische keuze binnen ondernemingen beschouwd. Daarbij oefenen de mobiliteitskosten van gemiddeld 10% tot 20% per medewerker steeds meer druk uit op het bedrijfsresultaat.

Plaats op:
Datum: 6 januari 2013
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: ecomobiel
Gerelateerde artikelen  
24-10-2016 Video Flitsinterview met Vereniging Elektrische Rijders tijdens Ecomobiel
10-10-2016 Video Flitsinterview met E-One tijdens Ecomobiel
10-10-2016 Video Flitsinterview met Eneco tijdens Ecomobiel
15-10-2013 Nieuws Veel nieuwe fleet- en mobiliteitsmanagers op ecomobiel
14-10-2016 Video Flitsinterview met EC-Rent tijdens Ecomobiel
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.