Nieuws  

Apollo Tyres opende afgelopen 11 januari haar nieuwe Global R&D Centre in Enschede. Het splinternieuwe research & development centrum is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het testen van alle personenwagen- en bestelwagenbanden voor alle merken die het bedrijf Apollo Tyres Ltd. voert (o.a. Apollo, Vredestein en Dunlop).

In het centrum komen in eerste instantie zo’n 100 R&D-specialisten uit verschillende werelddelen te werken. De intentie is om dat aantal uit te breiden naar 150.

Apollo Vredestein“De opening van het Global R&D Centre is een belangrijke stap in het proces om te groeien naar een bedrijf met een omzet van 6 miljard dollar in 2016. Dit high-tech R&D Centre gaat een hoofdrol spelen in de ontwikkeling van technologie en innovatie van toekomstige personenwagen- en bestelbusbanden”, aldus Onkar S. Kanwar, Chairman, Apollo Tyres Ltd, tijdens de opening van het R&D Centre.

Deputy Chief of Mission van de Indiase Ambassade in Nederland, de heer R.K. Singh en burgemeester Peter Den Oudsten van de stad Enschede, verrichten de officiële opening. Onkar S Kanwar, Chairman, en Neeraj Kanwar, Vice Chairman & Managing Director van Apollo Tyres Ltd., waren tezamen met het voltallige managementteam aanwezig bij deze bijzondere gelegenheid.

Herstructurering R&D

Apollo Tyres Ltd heeft haar Research & Development teams, die voorheen verspreid waren over haar drie voornaamste locaties in Nederland, India en Afrika, geherstructureerd. Doel van deze herstructurering is om een synergie te bereiken die aansluit bij de groeiambities van het bedrijf, en om snelheid en relevantie te genereren bij het betreden van nieuwe markten.

De nieuwe structuur verbindt de hele organisatie via twee grote R&D centra voor de twee belangrijkste productlijnen; banden voor commerciële doeleinden en banden voor persoonsvoertuigen. Hiermee heeft het bedrijf haar R&D resources van bijna 250 personen in Afrika, Europa en India samengebracht.

Het ontwikkelen en testen van personenwagenbanden zal plaatsvinden in Enschede, Nederland. Het ontwikkelen en testen van banden voor commerciële doeleinden zal plaatsvinden in Chennai, India.

Wereldwijde OEM's

De keuze voor de twee locaties is gebaseerd op de huidige en potentiële markten. Het Midden-Oosten en Azië vormen bijna 59% van de wereldwijde markt voor commerciële banden, terwijl Europa en Noord-Amerika verantwoordelijk zijn voor 51% van de verkoop van banden voor persoonsvoertuigen. Zo zullen beide R&D-afdelingen nauw contact hebben met OEM’s en vervangingsklanten, testcentra, grondstoffenleveranciers en onderzoeksinstituten.

Peter Snel, Group Head Apollo Tyres R&D PV, zal leiding geven aan de afdeling voor persoonswagenbanden in Enschede, Nederland. “Apollo heeft een dapper, strategisch besluit genomen om de R&D voor personenwagenbanden te centreren in Europa. Europa is een van de meest geavanceerde automotive-markten en het nieuwe R&D Centre biedt Apollo de kans om nog beter in te springen op de toekomstige wensen uit deze markt. Bovendien kunnen we hiermee onze banden met de wereldwijde OEM’s versterken.” 

Plaats op:
Datum: 14 januari 2013
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: Apollo Vredestein B.V.
Gerelateerde artikelen  
27-02-2017 Nieuws Apollo Vredestein kondigt prijsstijging aan voor Europa
05-09-2018 Nieuws Apollo Tyres breidt winterassortiment uit met nieuwe Aspire XP Winter
20-08-2018 Nieuws Nieuwe allseason-banden van Apollo Tyres
02-05-2018 Nieuws Vredestein beleeft wereldpremière op The Tire in Keulen
08-03-2018 Nieuws Nieuwe zomerband van Apollo
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,36 seconden.