Nieuws  

Transscope voertuigsystemen meldt een nieuwe toevoeging aan haar blackboxsysteem: de rijstijlanalyse. Daarbij wordt in één oogopslag duidelijk hoe een betreffende chauffeur met zijn voertuig omgaat.

Bij Transscope zien ze een toenemende vraag van fleetowners naar meer grip op het gebruik en omgang van het eigen wagenpark. Vooral als het gaat om de grijze kentekens. Volgens directeur Henkjan Kienhuis valt er ook nog veel te besparen op hoe berijders omgaan met de auto. “Werkgevers willen graag dat berijders op een normale manier met het voertuig omgaan. Om brandstof- en onderhoudskosten te besparen, maar ook omdat doorgaans de naam van het bedrijf groot op de bestelauto prijkt!”

De rijstijlanalyse in de blackbox van Transscope kijkt op een viertal punten hoe de chauffeur omgaat met het voertuig. Zo worden acceleratie en deceleratie bijgehouden. Daarnaast wordt er ook gekeken hoe snel een chauffeur rijdt en hoe lang hij stil staat met draaiende motor.

“Deze 4 punten leveren een overzicht op die in één oogopslag duidelijk maakt hoe de chauffeur zich gedraagt”, aldus Kienhuis.

Een optie is ook om de chauffeur zelf te wijzen op zijn gedrag. Dat kan bijvoorbeeld door een signaal in de auto als de chauffeur één van de vier punten overschrijdt. Kienhuis: “Uit praktijktesten is gebleken dat chauffeurs hierop al snel anticiperen en hun rijgedrag aanpassen.”

Werkgevers worden in het systeem van Transscope (gratis) periodiek voorzien van rapporten.

Transscope

Plaats op:
Datum: 17 januari 2013
Categorie: Technologie & Innovatie, Fleetmanagement / software, Blackbox / km-registratie
Bron: Transscope Voertuigsystemen B.V.
Gerelateerde artikelen  
01-09-2013 Achtergrondartikelen Grip op het wagenpark. Daar draait het om bij een blackbox
13-05-2013 Nieuws Transscope koppelt blackbox met RFID identicatie
08-03-2013 Nieuws Grondboorbedrijf Haitjema kiest voor Transscope ritregistratie
23-10-2012 Nieuws Transscope voorziet 150 autos van Bikkel van blackbox
17-12-2012 Nieuws Transscope voorziet Blackbox van extra privacy-waarborgen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,12 seconden.