Nieuws  

Hybride verbindingstechnieken worden in de schadeherstel steeds belangrijker omdat autofabrikanten in toenemende mate lichte carrosserieën bouwen. De eigenaar van ASN Autoschade Service in Aalsmeer, Matthieu Sol, heeft hiervoor als eerste het zogenaamde diploma EWF/EAB lijmoperator gehaald.

Samen met nog 11 andere cursisten volgde Sol deze opleiding in een speciale pilot, waar branchevereniging FOCWA mede initiatiefnemer was.  

Hybride verbindingstechnieken bestaan uit een combinatie van een lijmverbinding en een mechanische verbinding. “En dit komt in steeds meer auto’s bij schadeherstel voor. Auto’s die we nu al in de werkplaats zien, bijvoorbeeld van de merken Audi, Jaguar, BMW, Mercedes Benz, VW, Volvo”, aldus Sol.

Om veilig autoschadeherstel te kunnen garanderen is het toepassen van de juiste hybride verbindingstechnieken essentieel, zegt men bij ASN.

De EWF/EAB opleiding lijmoperator is de Europese kwalificatie op het gebied van lijmverbindingstechnieken. Het grote voordeel vind Sol dat de opleiding bij het EWF/EAB véél dieper in gaat op de praktijk en de toepassingen. Los hiervan is de opleiding universeel, en veel breder dan een opleiding voor één automerk.

Het Albeda College en de Hogeschool Rotterdam gaan de opleiding tot lijmoperator nu in de schadeherstelbranche aanbieden.

Plaats op:
Datum: 30 januari 2013
Categorie: Schade / schadeherstel, Opleidingen / Trainingen
Bron: ASN Groep B.V.
Gerelateerde artikelen  
02-07-2010 Nieuws Care ontvangt 1e diploma Europees Lijmoperator
01-03-2010 Nieuws AAS met certificering voor hybride verbindingstechniek
22-07-2008 Nieuws Helmond krijgt hbo-opleiding automotive
30-01-2013 Nieuws ANWB: geen hogere premies voor meest gestolen auto’s
03-04-2018 Nieuws Automotive College biedt studenten vliegende start op arbeidsmarkt
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.