Nieuws  
 

Mobiliteitspasleverancier Mobility Mixx lanceert deze week een nieuwe zakelijke OV-chipkaart. Met deze mobiliteitskaart kunnen zakelijke reizigers niet alleen in- en uitchecken in het OV (trein, metro, bus, tram) zoals bij een reguliere OV-chipkaart, maar aanvullend ook gebruikmaken van een OV-fiets, deel- en huurauto’s, een taxi, tanken en parkeren.

De nieuwe zakelijke OV-chipkaart heet een totaaloplossing voor werkgevers te zijn in Nederland, die hiermee administratief volledig ontzorgd worden. De zakelijke OV-chipkaart is vanaf 31 januari 2013 beschikbaar voor alle bestaande en nieuwe klanten van Mobility Mixx.

Mobility Mixx vindt naar eigen zeggen als eerste de zakelijke aansluiting in de rol van bedrijvenkaartaanbieder bij Trans Link Systems (TLS), de organisatie die de OV-chipkaart exploiteert.

Deel- en huurauto's.

Voordeel van de nieuwe kaart is dat gebruikers naast alle vormen van OV ook gebruik maken van onder meer de infrastructuur van deel- en huurauto’s die Mobility Mixx aanbiedt. Daarbij ontzorgt de mobiliteitsaanbieder werkgevers als het gaat om de aanvraag van kaarten, serviceverlening aan medewerkers en de facturatie en rapportage van zakelijke reizen met de OV-chipkaart.

Medewerkers ontvangen een persoonlijke Mobility Card die ze kunnen gebruiken voor alle mogelijke vervoersvormen. De medewerker heeft geen gedoe met declaraties en de werkgever ontvangt aan het einde van de maand een factuur op basis van de gemaakte reizen en gebruikte vervoersvormen. Het is ook mogelijk om afdelingskaarten aan te maken.

Allegaartje

Mobility Mixx-directeur Paul Wessels spreekt van een primeur: “Deze kaart is precies waar de zakelijke markt op zat te wachten. De zakelijke OV-chipkaart is de eerste alles-in-1 oplossing, niet een allegaartje van aan elkaar geknoopte kaarten en bijbehorende diensten en budgetten. We zetten met dit product een nieuwe standaard en spelen in op een grote behoefte in de zakelijke markt”, aldus Wessels.

Mobility Mixx startte enkele jaren geleden al met de ontwikkeling van de zakelijke OV-chipkaart in samenwerking met TLS. Uitdaging bij de ontwikkeling van de kaart was vooral het vinden van een goede balans tussen de persoonlijke wensen van medewerkers (gemak, efficiency), het bedrijfsbelang (kosten, productiviteit, duurzaamheid) en de mogelijkheden die TLS met de OV-chipkaart kon bieden.

Plaats op:
Datum: 31 januari 2013
Categorie: Mobiliteit
Bron: Mobility Mixx B.V.
Gerelateerde artikelen  
01-04-2011 Nieuws Mobility Mixx verwerkt 50 miljoen zakelijke kilometers
27-12-2012 Nieuws Ook De Regiecentrale met zakelijke chipknip in de markt
18-12-2012 Nieuws Mobility Mixx: werknemers meer inspraak in zakelijk vervoer
11-10-2012 Nieuws “Slechts 1/3 werkgevers heeft mobiliteitsdoelstellingen”
19-11-2012 Nieuws Eigen XXImo-huisstijl voor zakelijke OV-chipkaart
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.