Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Uit een enquête onder medewerkers van convenantpartners van het platform Bereikbaar Haaglanden blijkt dat medewerkers overwegend positief zijn over mobiliteitsmanagementmaatregelen van de werkgever. Men is vooral vaker thuis gaan werken.

Vijf procent van de medewerkers zegt hun gedrag te hebben veranderd direct of indirect onder invloed van mobiliteitsmanagementmaatregelen van de werkgever. Met het verschil dat medewerkers die langer werken bij de convenantorganisaties en ook langer in contact staan met mobiliteitsmanagement, eerder de auto laten staan in de spits.

Enkele uitkomsten van de enquête: een derde van alle medewerkers is vaker thuis gaan werken. Elektronisch of telefonisch vergaderen scoort daarnaast het hoogst, op enige afstand gevolgd door op andere tijden werken.

Spitsritten

In totaal is er volgens de enquête in de regio een afname van het aantal spitsritten met 4 procent. Met name de kortere spitsritten zijn vervangen door een alternatief, zoals een ander vervoermiddel of thuiswerken.

Het gebruik van de fiets is licht toegenomen ten opzichte van 2009. Een van de redenen om de fiets te gebruiken is, is dat fietsen een positieve invloed heeft op de gezondheid.

Zakelijk vervoer

Toch blijft de auto nog steeds het meest gebruikte vervoermiddel voor zakelijke reizen. Netto is bij 6 procent van de zakelijke reizigers het aantal zakelijke autokilometers zelfs toegenomen.

Tegelijkertijd is er in de spits sprake van een netto afname van 2 procent van de medewerkers die zakelijke kilometers maken. De medewerkers die de spits mijden bij zakelijke reizen doen dit voornamelijk door met de auto buiten de spits te reizen.

Het onderzoek laat volgens Bereikbaar Haaglanden ook zien dat mobiliteitsmanagement vraagt om lange termijn inzet.

Plaats op:
Datum: 4 februari 2013
Categorie: Mobiliteit
Bron: Mobiliteitsmakelaar Haaglanden
Gerelateerde artikelen  
14-06-2018 Achtergrondartikelen Effecten van Het Nieuwe Werken op mobiliteit
12-10-2010 Nieuws Evaluatie Taskforce: minder spitskilometers
07-03-2011 Nieuws Elektrische fiets populair bij mobiliteitsmanagement
24-09-2012 Nieuws Radiuz reisadvies-app voor Regio Stedendriehoek
18-12-2018 Nieuws Openbaar Vervoer populair onder zakelijke reizigers
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.