Nieuws  
 

TomTom heeft vandaag de gratis Taxi Booking-app voor de iPhone gelanceerd voor de steden Amsterdam en Rotterdam. Klanten kunnen hiermee niet alleen een taxi bestellen, ze krijgen ook de naam en het profiel van de betreffende taxichauffeur door, de bijzonderheden over de auto en de verwachte aankomsttijd op de plaats van bestemming.

Een klant kan een chauffeur ook via de app als ‘vertrouwd’ beoordelen. Op het profiel van de chauffeur is voor alle app-gebruikers zichtbaar hoe vaak dit al is gebeurd. Een klant kan een individuele taxichauffeur ook blokkeren en andersom. Dit is niet te zien voor andere gebruikers.

"Wij geloven dat we samen met passagiers en chauffeurs de taximarkt persoonlijker en betrouwbaarder kunnen maken'', zei Steven Blom van TomTom Taxi over de nieuwe applicatie.

Hoeveel taxi's er zijn aangesloten bij de app, maakt het bedrijf niet bekend. "Als je in het centrum van Amsterdam bent, wordt je binnen een aantal minuten geholpen'', beloofde Blom wel. Taxi's betalen TomTom per aangeleverde rit 1 tot 1,50 euro.

TomTom Taxi werkt aan uitbreiding naar andere steden. Binnenkort wordt ook de Android-versie van de app gelanceerd.

Plaats op:
Datum: 5 februari 2013
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: TomTom
Gerelateerde artikelen  
10-08-2017 Nieuws TCA lanceert nieuwe taxi-app
11-01-2018 Nieuws TomTom zet zich in voor nieuwe technologieën
29-03-2012 Nieuws Schiphol komt met business class (e)-taxi
20-06-2016 Nieuws Ook op Ecomobiel is Abel de deeldienst met elektrische taxi's
29-06-2016 Nieuws Elektrische Londense taxi vanaf 2018 in Amsterdam
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.