Nieuws  
 

Wat doet een automobilist in een glij- en slippartij? 12% reageert verkeerd, 6% weet helemaal niet wat te doen, 11% gaat op de rem staan, 12% ergert zich aan de trage automobilist. Die laatste groep zijn veelal berijders van auto’s voorzien van winterbanden.

Het een en ander blijkt uit de winterenquête van verzekeraar Allsecur. Conclusie van het verzekeringsbedrijf: de slippende automobilist doet maar wat.

Allsecur autoverzekeringen ziet deze wintermaanden vooral kleinere blikschade. De kans op dergelijke schade is 60% groter bij winters weer. Hoewel er een groot verschil is tussen een onaangekondigde winterse dag en een aangekondigde. Volgens de marketingmanager van Allsecur zijn er 35% minder schademeldingen als automobilisten zijn gewaarschuwd voor gladde wegen.

Bijna 5.000 mensen deden mee aan de zogenaamde winter enquête; zowel lezers van het AD, de Volkskrant, Het Parool en Trouw als klanten van Allsecur.

Enkele uitkomsten: 40% van de automobilisten blijft liever thuis als de wegen glad zijn en 29% waagt zich bij sneeuw liever niet op de weg. Een weeralarm wordt ook serieus genomen 21% stapt dan liever niet in de auto.

Ondanks dat het beter is langzamer te rijden op winterse dagen storen we ons wel aan ‘zondagsrijders’. 12% ergert zich aan de trage automobilist. Marketingmanager Johan Van den Neste: “Vooral automobilisten met winterbanden ergeren zich hieraan. Winterbandrijders passen hun rijgedrag minder snel aan bij winters weer (13%). Ze denken dat ze met winterbanden dusdanig meer grip op de weg hebben, dat ze hun snelheid niet aan hoeven te passen. Dit is een bekende misvatting. Bij winters weer moet je altijd je rijgedrag aanpassen.”

Allsecur

Plaats op:
Datum: 6 februari 2013
Categorie: Rijvaardigheid / verkeersveiligheid
Bron: Allsecur
Gerelateerde artikelen  
11-12-2012 Nieuws Winters weer: minder vrouwen, meer ongelukken
31-05-2011 Nieuws Prijs-kwaliteitverhouding autoverzekeringen onder druk
13-04-2011 Nieuws App als alternatief voor politie bij aanrijding
22-01-2013 Nieuws LeasePlan: winterband heeft nauwelijks effect op schade
19-12-2019 Nieuws Bijna helft automobilisten vermijdt rijden met slecht weer
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.