Nieuws  
 

Fleetowners hebben vaak geen weet van de winst die ze kunnen behalen met een groener wagenpark, zegt leasemaatschappij Terberg Leasing. Hun vernieuwde Greenlease richt zich naast de inzet van elektrische auto’s en het opstellen van een groene autoregeling ook op de bestuurders.

Greenlease werd al in 2005 door Terberg Leasing geïntroduceerd. Het richtte zich destijds puur op het vergroenen van het wagenpark. Het vernieuwde Greenlease richt zich nu op de inzet van elektrische auto’s, het opstellen van een groene autoregeling en op bestuurders.

Zo maakt een training ‘Het Nieuwe Rijden’ deel uit van het product. Dat moet leiden tot een lager brandstofverbruik, minder bandenslijtage, minder onderhoud en door anticipatie in het verkeer ook minder ongelukken en dus minder schades

‘Klimaatneutraal wagenpark’

Maar een ‘klimaatneutraal wagenpark’ kan een ondernemer  10 procent besparing brengen, zegt men bij Terberg. Een ‘greenscan’ moet in eerste instantie duidelijk maken hoeveel groener het wagenpark kan. Een scan die Terberg kosteloos aanbiedt.

Greenlease voorziet de ondernemer verder desgewenst van hulpmiddelen die duurzame en voordelige mobiliteit makkelijker maken. Zoals een bandenspanningsmeter en navigatie met Eco-routes. Door middel van regelmatige rapportages wordt gekeken of de gerealiseerde besparingen in lijn liggen met de verwachtingen.

 

Mobiliteit grote vervuiler

“Tegenwoordig ziet bijna iedere ondernemer de noodzaak tot het verder verduurzamen van de processen”, zegt Rogier van Ewijk, algemeen directeur van Terberg Leasing. “Veel ondernemers merken dat met name mobiliteit hun groene ambities in de weg staat. Zeker binnen de zakelijke dienstverlening zorgt mobiliteit, na energie, voor de meeste vervuiling.”

“Er zijn veel verschillende certificaten en keurmerken voor duurzaam ondernemen. Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet, is het goed te weten dat met Greenlease aan de eisen op het gebied van mobiliteit van iedere certificering wordt voldaan”, vervolgt van Ewijk.

“Een zorg die wij graag uit handen nemen. We zijn goed in staat hierover te adviseren, want we hebben onlangs zelf het proces van certificering van de Climate Neutral Group doorlopen. Dat maakt Terberg Leasing sinds enkele maanden de enige klimaatneutrale leasemaatschappij van Nederland.”

Plaats op:
Datum: 12 februari 2013
Categorie: Milieu
Bron: Terberg Leasing B.V.
Gerelateerde artikelen  
31-10-2012 Nieuws Terberg Leasing is 'klimaatneutrale onderneming'
01-09-2016 Video Dubbelinterview met Climate Neutral Group en Terberg Leasing
09-10-2013 Nieuws Terberg Leasing ondertekent Duurzaam Wagenparkbeheer
19-12-2007 Nieuws Greenlease lanceert eXtramobiel met NS en Peugeot
21-06-2016 Video Rogier van Ewijk van Terberg Leasing: klimaatbewustzijn zit in het familiebedrijf …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,1 seconden.