Nieuws  

Eneco introduceert een nieuw ‘totaalconcept’ voor elektrisch rijden, genaamd Eneco Elektrisch Laden. Het is gezamenlijk met Alphabet autolease ontwikkeld. Het moet één loket bieden voor installatie en onderhoud van oplaadpalen en een toegankelijke abonnementsstructuur voor gebruik van alle oplaadpalen in Nederland.

Eneco zegt bovendien alleen duurzame (wind)stroom te leveren. Daarnaast is er een actueel online inzicht in laadverbruik en –kosten, zowel zakelijk als privé, via een app.

Eneco zal als onderdeel van de samenwerking met Alphabet huidige en toekomstige EV-rijders van de leasemaatschappij met behulp van Eneco Elektrisch Laden volledig ondersteunen in hun elektrisch vervoer.

Een andere partij waarmee wordt samengewerkt binnen het concept van Eneco Elektrisch Laden is EV-Box. Dit bedrijf uit Almere levert een breed assortiment van paal-, wand-, en zuilmodellen.

Lantaarnpaal

Het online (actueel) inzicht in het laadverbruik- en kosten zal in eerste instantie alleen bij oplaadpunten van Eneco gelden. Over enkele maanden komt het echter beschikbaar voor alle oplaadpunten in Nederland.

Eneco plaatste in 2008 de eerste publieke oplaadpaal. Daarna pionierde het energiebedrijf bijvoorbeeld met een betaalsysteem op basis van de OV-chipkaart. Ook kwam het eerder met de NRGSPOT-Light, een oplaadpaal die in een lantaarnpaal geïntegreerd is.

Maar de markt voor elektrisch vervoer groeit snel en heeft inmiddels voldoende massa om – naast innovaties - met een op de markt toegespitste aanpak voor elektrisch vervoer te introduceren, meent het energiebedrijf.

Plaats op:
Datum: 14 februari 2013
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: Eneco
Gerelateerde artikelen  
10-10-2018 Nieuws Partnership Eneco en Jaguar Land Rover Benelux voor elektrische laaddiensten …
02-08-2016 Nieuws Alphabet stroomlijnt met Eneco aanvraag voor laadpalen
11-06-2018 Nieuws Mobility Service Nederland en Eneco eMobility slaan handen ineen
24-04-2013 Nieuws Leaserijders Eneco massaal over op zuinige auto
10-10-2016 Nieuws Hyundai geeft IONIQ Electric extra impuls via Eneco en Fastned
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,14 seconden.