Nieuws  

De activiteiten van IvDM zijn overgedragen door de Innovam Groep aan ARN (voorheen Auto Recycling Nederland). Volgens de organisaties een logische stap in de bundeling van kennis voor verduurzaming van de mobiliteitsbranche. Het bekende Het Nieuwe Rijden programma (1 MegaTon CO2-besparing) blijft binnen het portfolio van IvDM.

ARN en IvDM werken al intensief samen voor Erkend Duurzaam; het duurzaamheidsproduct ontwikkeld en uitgevoerd in opdracht van BOVAG. Beide organisaties richten zich al een aantal jaren op duurzaamheidsactiviteiten binnen de mobiliteitsbranche.

IvDM richt zich daarbij meer op het rijdende deel; ARN heeft haar focus liggen op recycling en grondstoffenbehoud. Arie de Jong, algemeen directeur ARN: “De bundeling van deze kennis leidt tot een organisatie die breed inzetbaar is voor duurzaamheidsvraagstukken.”

Stichting IvDM blijft bestaan

IvDM is een stichting die zal blijven bestaan, het bestuur van de stichting zal worden versterkt met andere branchepartijen. De uitvoering van de activiteiten zal geïntegreerd worden in de ARN organisatie.

Voor deze constructie is gekozen omdat IvDM inmiddels goede bekendheid geniet bij diverse stakeholders. Ook in de toekomst zal IvDM zich, vanuit het onafhankelijk kennisplatform, als aanjager blijven inzetten voor projecten in het kader van de verduurzaming van onze mobiliteit. Zo blijft het welbekende Het Nieuwe Rijden programma, met als doelstelling 1 MegaTon CO2-besparing, binnen het portfolio van IvDM.

ARN heeft haar activiteiten de afgelopen jaren fors uitgebreid, waarmee haar expertise op het gebied van duurzaamheid is verbreed. ARN en IvDM hebben beiden een neutrale rol in de markt en worden aangestuurd door een bestuur dat een brede vertegenwoordiging uit de mobiliteitsbranche kent.

Plaats op:
Datum: 26 februari 2013
Categorie: Milieu
Bron: ARN
Gerelateerde artikelen  
03-12-2010 Nieuws VNA treedt toe tot bestuur IvDM
05-11-2018 Nieuws ROC van Twente heeft predicaat Erkend Duurzaam
09-11-2010 Nieuws Te lage bandenspanning kost 5,2 miljard aan brandstof
23-03-2011 Nieuws IvDM start branchecampagne voor duurzaam ondernemen
21-09-2012 Nieuws Het Nieuwe Rijden opent aanbesteding in-car systems
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.