Nieuws  

De allernieuwste feature van Cartracker, het black box-systeem van Decos Mobile Solutions, is een koppeling met (in eerste instantie) de MTC tankcard. Met deze Tankpas Koppeling moet brandstofmisbruik worden voorkomen.

De verleiding blijkt voor sommige zakelijke (lease)rijders groot: extra liters tanken op kosten van de zaak. Gewoon in een jerrycan achter in de (lease)auto of rechtstreeks in de privéauto en afrekenen met de tankcard van de zaak.

Moniek Hop van Decos CartrackerHoe vaak dit precies voorkomt, durft Moniek Hop, manager Cartracker van Decos, niet precies aan te geven. Maar dát het vaak voorkomt, weet ze wel. De koppeling die nu is gemaakt met de tankpasleverancier komt ook voort uit de wens van een nieuwe klant van Decos, het Stadsbedrijf van de gemeente Alkmaar.

Hop: “De gemeente heeft nu zo’n 80 voertuigen rondrijden voorzien van een Cartracker met een koppeling naar de gegevens van tankpasleverancier MTC. Met deze verbinding worden gegevens uit het ritregistratiesysteem dus gekoppeld aan informatie van de tankkaart en geïntegreerd in rapportages. Zo wordt in één oogopslag duidelijk of een tankbeurt plaatsvond tijdens een zakelijke rit, door de juiste persoon en voor het juiste voertuig en of deze brandstoftransactie dus legitiem was – of niet.

Aparte rapportage

Zestig liter brandstof afrekenen voor een auto met een tankinhoud van 40 liter is er dus niet meer bij. Ook niet als er ergens wordt getankt terwijl de (lease)auto thuis op de oprit staat. Of dat er benzine wordt afgerekend terwijl de zakelijke auto een dieselvoertuig is. Voor al deze ‘ongeregeldheden’ ontvangt de klant een aparte rapportage, zegt Hop.

Zij zegt momenteel ook veel aanvragen binnen te krijgen van uitzendbureaus die hun tijdelijke seizoenkrachten voorzien van een auto zodat ze op het werk kunnen komen. Maar veel bedrijven en sectoren zullen het problemen onderkennen, denkt Hop. “We hebben nu een koppeling gerealiseerd met MTC, maar dat kan ook gemakkelijk met andere kaarten. Zo lang wij maar de informatie krijgen van de tankpasleverancier die een klant normaliter ook krijgt.”

Plaats op:
Datum: 21 maart 2013
Categorie: Brandstof, Blackbox / km-registratie
Bron: Decos Cartracker
Gerelateerde artikelen  
20-08-2013 Nieuws Decos visualiseert concrete besparingen op wagenpark
03-06-2013 Nieuws Fleetmanagers hebben (onterecht) vertrouwen in rijgedrag
23-09-2013 Achtergrondartikelen Zaanstad bezuinigt ton door gebruik blackbox
18-06-2018 Nieuws Cartracker overgenomen door mobiliteitsplatform ULU
16-01-2013 Nieuws ‘Futuristische’ Cartrackers ingebouwd in klassieke rallyauto's
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,02 seconden.