Nieuws  
 

Als er moet worden bezuinigd op personeelskosten, dan kan dat het beste op reis- en mobiliteitskosten. Dat geeft althans 43% van de werkgevers aan in een onderzoek van Human Capital Group. Het is daarmee de meest ‘populaire’ bezuinigingspost.

Dat er moet worden bezuinigd is voor veel organisaties een must, voornamelijk vanwege terugvallende omzet. Maar hoe bezuinig je zonder dat de medewerkers aan motivatie gaan inboeten? Human Capital Group, dat binnenkort haar 18de Nationale Beloningsonderzoek publiceert, heeft het onderzocht. Ruim 43% van de werkgevers zegt dus vooral op reis- en mobiliteitskosten te willen besparen.

Een organisatie kan bijvoorbeeld medewerkers die hun werkzaamheden zonder een auto van de zaak kunnen verrichten, de auto laten inleveren. Ter compensatie kan vervolgens een carpoolregeling worden ingesteld.

Een andere genoemde maatregel is om in plaats van een auto van de zaak een kilometervergoeding te verstrekken. Of de vergoeding voor zakelijk reizen en voor woon-werkverkeer te verminderen. Ook langer doorleasen en kiezen voor goedkopere, milieuvriendelijkere leaseauto’s zijn mogelijkheden om te besparen op mobiliteitskosten. Aldus het onderzoek.

Andere besparingen die worden genoemd zijn huisvestingskosten (40%) en overwerkvergoeding (38%). De meeste weerstand roepen bezuinigingen op pensioen en salaris op.

Plaats op:
Datum: 26 maart 2013
Categorie: Markt en onderzoek, Autoregelingen
Bron: Human Captital Group
Gerelateerde artikelen  
05-06-2018 Nieuws 1 op 3 Nederlanders moet op eigen kosten naar het werk
26-09-2011 Nieuws MKB kan 300 miljoen besparen op mobiliteitskosten
28-09-2016 Nieuws Werknemers willen auto laten staan voor betere werktijden
31-10-2013 Nieuws Athlon: n op drie leaseautos staat stil
31-01-2011 Nieuws Mobiel werken levert 25 procent CO2-besparing op
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,99 seconden.