Nieuws  
 

Mobility Mixx verwacht dat het gebruik van de zakelijke deelauto in 2015 sterk toegenomen zal zijn. Uit eigen onderzoek van de mobiliteitspasleverancier blijkt dat nu al 1 op de 5 Nederlandse bedrijven gebruikmaakt van een vorm van autodelen voor haar medewerkers.

Binnen twee jaar zal het gebruik dus flink toenemen, voorspelt Mobility Mixx. Werkgevers kiezen steeds vaker voor deelauto’s in het kader van het MVO beleid, om kostenbesparingen door te voeren of de parkeerdruk op het bedrijfsterrein te verminderen.

Maar ook voor veel medewerkers is het bezit van een auto geen must meer in tegenstelling tot tien jaar geleden toen een auto nog gezien werd als belangrijk statussymbool.

In 2012 groeide het gebruik van deelauto’s gestaag. Daarbij signaleert Mobility Mixx vooral een toename in de interesse naar deelauto’s voor bedrijventerreinen, waardoor meerdere bedrijven de auto’s en kosten kunnen delen, en naar volledig elektrische autopools.

Overheidsinstanties

Op dit moment zijn deelauto’s het meest bekend bij overheidsinstanties (44%), tevens worden deelauto’s hier het vaakst aangeboden (47%). Veel bedrijven organiseren hun autopool zelf. Omdat het beheer hiervan een arbeidsintensief proces is, verwacht de mobiliteitsaanbieder dat steeds meer bedrijven de tijdsbesparing van het uitbesteden zullen inzien.

Ook zal de deelauto nog meer aan bekendheid winnen door de toetreding van nieuwe aanbieders op de markt.

Muziekdienst Spotify

“Het gebruik van deelauto’s past in het huidige tijdsbeeld waarin consumenten steeds vaker gebruikmaken van diensten maar er geen eigenaar van zijn. Neem als voorbeeld een muziekdienst als Spotify, waarbij consumenten toegang hebben tot muziek maar het niet bezitten”, licht Mobility Mixx-directeur Paul Wessels toe. “Een deelauto kan uitkomst bieden, als je niet elke dag een auto nodig hebt voor je werk. Je kunt de auto reserveren en betalen voor het gebruik maar je hoeft ‘m niet te bezitten.”

In het bedrijfsleven wordt het gebruik van een deelauto veel gecombineerd met een zakelijke mobiliteitskaart zodat medewerkers de dagelijkse woon-werk route gewoon met het OV kunnen afleggen en zakelijke afspraken de ene keer met de auto en de andere keer met het OV kunnen bereizen. “Daarmee is het einde van alleen het declareren van treinkosten of zakelijke kilometers in zicht”, aldus Wessels.

Populaire dagen

Zakelijke gebruikers van de deelauto’s van Mobility Mixx reden in 2012 in totaal 7,6 miljoen kilometer. De bezettingsgraad van de auto’s was tijdens kantooruren 63%. Elke deelauto reed gemiddeld 18.000 kilometer, dat komt neer op 1500 km per maand, 371 km per week

en 74,2 km per dag. Populaire dagen voor het gebruik van deelauto's zijn maandag, dinsdag en donderdag met een absolute piek in gebruik op maandagen.

Vooral kleine en middelgrote type auto’s worden veel gekozen voor zakelijke ritten met een deelauto. Ook zijn zuinige en milieuverantwoorde auto’s populair. De top 5 van meest gebruikte voertuigen van Mobility Mixx ziet er als volgt uit:

-          Toyota Aygo

-          Skoda Fabia

-          Opel Corsa

-          Honda Insight (Hybride)

-          Volkswagen Polo BlueMotion

Plaats op:
Datum: 3 april 2013
Categorie: Autohuur / deelauto's, Mobiliteit
Bron: Mobility Mixx B.V.
Gerelateerde artikelen  
23-03-2016 Nieuws Deelauto steeds vaker onderdeel zakelijke mobiliteitsoplossing
02-05-2011 Nieuws Brussel start met elektrische deelauto
26-08-2016 Nieuws Mobility Mixx introduceert deelauto-service met flexcontract
27-08-2009 Nieuws Mobiliteitsbudget; minder kilometers, minder kosten
08-06-2017 Nieuws Opkomst deelauto niet te stoppen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.