Nieuws  
 

Autodeelbedrijf SnappCar meldt het afgelopen kwartaal opnieuw een forse stijging (50%) van het aantal autodelers in Nederland. Nu delen 15.000 mensen hun auto. Tegen het einde van het jaar verwacht SnappCar 100.000 deelnemers, waaronder ook zakelijke gebruikers.

Volgens Pascal Ontijd, mede-oprichter van SnappCar, vormen niet alleen bezuinigingen een reden voor mensen hun auto te delen. “Er zijn veel mensen die starten met autodelen vanuit een duurzaam perspectief of de sociale contacten die je opdoet. Het succes van autodelen is ook een teken van de tijd.”

Ontijd verwacht niet dat wanneer de ‘crisis’ voorbij is, mensen weer meer auto's gaan kopen. Die verwachting is mede gebaseerd op  onderzoek van de Universiteit van Californië (Martin en Shaheen, ‘The impact of carsharing on household vehicle holdings’). Daaruit moet blijken dat voor elke auto die wordt gedeeld, tien koopauto’s verdwijnen. Enerzijds doordat men afstand doet van de eigen auto, anderzijds omdat mensen – veelal jongeren - überhaupt geen auto meer kopen.

Belangrijkste reden voor deze ontwikkeling is volgens het onderzoek dat er inmiddels een goed alternatief is voor de koopauto, namelijk de deelauto.

SnappCar.nl faciliteert het verhuren van auto’s tussen particulieren onderling maar ook het kosteloos uitlenen van auto’s tussen vrienden en bekenden via de zogenaamde SnappClubs.

Sinds kort maakt SnappCar autodelen ook mogelijk in de zakelijke markt met SnappCar Business, een joint venture met Athlon Car Lease. Er lopen momenteel een drietal pilots met het onderling uitlenen van pool- en leaseauto’s. Op basis van de activiteiten in alle segmenten waarin SnappCar actief is, verwacht het bedrijf dat eind 2013 dus minimaal 100.000 Nederlanders gebruikmaken van haar diensten.

Plaats op:
Datum: 22 april 2013
Categorie: Autohuur / deelauto's
Bron: SnappCar
Gerelateerde artikelen  
18-01-2013 Nieuws SnappClubs moet autodelen meer op de kaart zetten
03-06-2013 Nieuws Autodeelplatform SnappCar nu ook in Duitsland
27-09-2013 Nieuws SnappCar: luxe deelauto in trek
20-09-2012 Nieuws Athlon gaat leaseauto's delen met SnappCar Business
26-01-2017 Nieuws Autodeelplatform zet ook in op delen private leaseauto’s
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.