Nieuws  
 

Pon nam vorig jaar een ‘aanmerkelijk belang’ in Greenwheels, met ongeveer 2000 auto’s de grootste carsharing aanbieder in Nederland. Nu verkoopt het dit aandeel deels aan Volkswagen Financial Services AG.

Doel is het gezamenlijk verder ontwikkelen van het Greenwheels business model om dit in de toekomst internationaal, en in beginsel in Europa, uit te rollen. “We zien in het ‘pay per use’ model interessante groeikansen. Met Greenwheels krijgen we een zeer succesvolle partner aan boord, met veel carsharing ervaring en know how , onder meer over hoe je de auto met het openbaar vervoer combineert", aldus Frank Witter, CEO van Volkswagen Financial Services AG.

Voor de deelname in Greenwheels heeft Volkswagen Financial Services een joint venture opgericht met haar partner Pon Holdings, de Nederlandse importeur van het merk Volkswagen. In deze joint venture houdt Volkswagen Financial Services AG een belang van 60 procent en Pon Holdings B.V. een belang van 40 procent.

Volkswagen Financial Services ziet de aankoop als verdere stap om in 2018 's werelds grootste financiële dienstverlener op automotive gebied te worden. Vorig jaar nam Pon een belang in Greenwheels omdat het naar eigen zeggen vooral groei zag in zakelijke mobiliteitsoplossingen zoals deelauto's.

Plaats op:
Datum: 24 april 2013
Categorie: Autohuur / deelauto's, Acquisitie & reorganisatie
Bron: Greenwheels
Gerelateerde artikelen  
28-03-2013 Nieuws Volkswagen Pon Financial Services neemt MAN lease over
02-12-2008 Nieuws Feest bij Dutchlease; mijlpaal 10.000 auto's bereikt
27-05-2010 Nieuws DutchLease neemt LeaseDeal over
03-05-2012 Nieuws Pon neemt aanmerkelijk belang in Greenwheels
04-07-2008 Nieuws Mercedes Benz leasing in paddestoel van importeur
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,09 seconden.