Nieuws  

De eerste bijeenkomst van de Stichting Keurmerk Ritregistratie-systemen (RRS) is succesvol verlopen, meldt Transscope. Ook de Belastingdienst was aanwezig om de ontwikkelingen rondom de auditfile en het normenkader RRS toe te lichten.

De stichting streeft er naar om augustus 2013 de eerste keurmerken RRS uit te geven, zegt Henk-Jan Kienhuis, directeur van Transscope en lid van de Branchevereniging Leveranciers Ritregistratiesystemen (BVLR). Daarin zitten verschillende leveranciers van registratiesystemen die samenwerken aan het opstellen van het keurmerk.

Transscope heeft zich (uiteraard) al aangemeld voor het keurmerk. Eind vorig jaar heeft het bedrijf haar ritregistratiesystemen en blackboxen nog voorzien van ‘extra privacy-waarborgen’. Zo is er een PWZ-schakelaar (Privé, Woon-werk en Zakelijk) en zijn er nieuwe autorisatie-mogelijkheden in de webapplicatie.

Nadat de Belastingdienst in september het normenkader voor rittenregistratie bekend maakte heeft staatsecretaris Weekers van Financiën laten weten dat hij de gestaffelde fiscale bijtelling weer wil invoeren. Maar de regelgeving is continu in beweging, benadrukt Kienhuis. “Op zich geen probleem, want wij ontwikkelen mee met de eisen van de Belastingdienst en de wensen van de klant. Dat is het voordeel van systemen die in eigen huis ontwikkeld worden”.

Overigens ziet Kienhuis veel voordelen in het keurmerk. Eerder liet hij in een interview met AutoleaseWereld weten dat het in de markt wel eens het kaf van het koren kan scheiden.

Plaats op:
Datum: 2 mei 2013
Categorie: Blackbox / km-registratie
Bron: Transscope Voertuigsystemen B.V.
Gerelateerde artikelen  
17-12-2012 Nieuws Transscope voorziet Blackbox van extra privacy-waarborgen
29-07-2012 Nieuws 'Gezamenlijk' keurmerk ritregistratie op komst
12-11-2012 Achtergrondartikelen Transscope: markt is toe om kaf van koren te scheiden
08-03-2012 Nieuws RAM Mobile Data als eerste met gecertificeerde ritregistratie
01-09-2013 Achtergrondartikelen “Grip op het wagenpark. Daar draait het om bij een blackbox”
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.