Nieuws  
 

Bij Het Nieuwe Werken staat het ‘wij’ gevoel onder druk, blijkt uit het vijfde Nationaal Onderzoek Over Het Nieuwe Werken. Het kantoor blijft daarom de basis voor een ruime meerderheid.

We beslissen nu grotendeels zelf waar en wanneer we ons werk doen. Een ruime meerderheid (61 procent) van de deelnemers zegt dat. Vorig jaar was dat nog 54 procent.

Het betekent ook regelmatig in de avonden of in het weekend werken, zegt 60 procent. Werk komt minstens eenmaal per week binnen in het privéleven, zegt 88 procent. En de juiste balans houden in werk en privé is dan lastig, geven veel mensen aan. Maar we zijn niet meer zo bang dat het leidt tot meer stress en burn out. Nog maar een kwart van de ondervraagden denkt dat Het Nieuwe Werken hiertoe leidt. In 2012 vreesde 31 procent dat.

Thuiswerken

Er is dus niets mis met het kantoor. Sterker nog, het blijft toch de basis voor een ruime meerderheid van de deelnemers, stellen de onderzoekers. Maar 10 procent werkt een op elke drie dagen thuis.

Thuiswerken is dus beslist geen goede vertaling van Het Nieuwe Werken. Het is fijn voor even, om ‘in alle rust zaken uit te kunnen werken, zonder gestoord te worden.’ Maar het lijkt erop alsof het echte werk toch op kantoor gedaan moet worden. Zegt een deelnemer: “Mensen gedijen volgens mij beter op een vaste werkplek en met regelmatig face to face contact met collega’s.”

kennisspecialisten

Voor de vijfde keer heeft het onafhankelijk Platform Over Het Nieuwe Werken het Nationaal Onderzoek Over Het Nieuwe Werken gehouden. Tussen 4 en 30 april hebben bijna drieduizend deelnemers bij het bedrijfsleven, de overheid, onderwijs, cultuur en welzijn hun opvattingen over het onderwerp kenbaar gemaakt.

Het zijn vooral kennisspecialisten en managers die zich met het onderwerp bezighouden. Ze werken op HRM (34%), bij het openbaar bestuur en de overheid (11%), op facility management en inkoop en Informatietechnologie (ICT) (7%).

Het onderzoek ontvangen? Via deze website kunt u zich opgeven.

Plaats op:
Datum: 14 mei 2013
Categorie: Het Nieuwe Werken
Bron: Platform Over Het Nieuwe Werken
Gerelateerde artikelen  
11-02-2011 Nieuws Automobilist positief over Het Nieuwe Werken
03-06-2011 Nieuws Het Nieuwe Werken krijgt voet aan de grond
22-06-2011 Nieuws Verhoging productiviteit door HNW niet aangetoond
14-11-2011 Nieuws ANWB: kenniswerkers kunnen slimmer reizen
21-04-2011 Nieuws Onderzoek: meer werkuren bij flexibel werken
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,14 seconden.