Nieuws  
 

De Verkeersonderneming roept ondernemers op om businessplannen in te dienen voor slimme, handige tools of diensten die leiden tot spitsmijdingen in de Rotterdamse regio. De aanbesteding is afgelopen 17 mei openbaar gemaakt.

Volgens de Verkeersonderneming zal deze tender meerdere winnaars opleveren. Want het moet uiteindelijk leiden tot een ‘marktplaats voor mobiliteit’ zegt Hans Stevens, programmamanager van De Verkeersonderneming.

“Reizigers hebben verschillende behoeften waar ook verschillende mobiliteitsdiensten op in kunnen spelen. De insteek van de aanbesteding is niet anti-auto maar anti-file. De aanbesteding heeft nadrukkelijk tot doel een Marktplaats voor Mobiliteit te laten ontstaan waar dienstverleners en klanten (reizigers) elkaar kunnen ontmoeten.”

Soorten mobiliteitsdiensten

Er zijn dus veel soorten diensten mogelijk: van shuttlebusjes tot reisinformatie-apps, van voor- tot natransport, van thuiswerken en niet reizen tot anders reizen. Stevens: “Hoogstwaarschijnlijk hebben ondernemers nog veel betere ideeën om spitsmijden te realiseren en die willen we graag horen. De Verkeersonderneming wil de markt van vraag en aanbod van mobiliteitsdiensten stimuleren. De aanbesteding is daar een middel in.”

De aanbesteding is onderdeel van het Beter Benutten programma dat De Verkeersonderneming uitvoert in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Alle informatie kan gevonden worden op www.verkeersonderneming.nl/aanbesteding

Plaats op:
Datum: 21 mei 2013
Categorie: Aanbestedingen, Mobiliteit
Bron: Verkeersonderneming
Gerelateerde artikelen  
22-10-2013 Nieuws 16 nieuwe manieren om de spits te mijden in regio Rotterdam
14-12-2016 Nieuws Start mobility as a service uniek in Europa
03-04-2017 Nieuws Rotterdam start pilots rijgedrag automobilisten
09-07-2019 Nieuws De Verkeersonderneming lanceert Mobiliteitsgeluktest
19-04-2017 Nieuws Zes diensten betrokken bij spitsmijdenproject Maastunnel
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,16 seconden.