Nieuws  
 

Met 165 nieuwe bussen krijgt Utrecht het schoonste wagenpark van Nederland. Dat stelt de woordvoerder van Bestuur Regio Utrecht (BRU) naar aanleiding van de presentatie van Qbuzz als nieuwe vervoerder voor de regio Utrecht.

Qbuzz zal, nadat het bedrijf de aanbesteding nu definitief heeft gewonnen, op 8 december dit jaar het openbaar vervoer in de regio Utrecht, inclusief het tramvervoer, overnemen van GVU/Connexxion.

Ze worden vervangen door 162 nieuwe gele bussen die voldoen aan de strengste milieu-eisen: de Euro VI emissie-eisen. Daarnaast neemt Qbuzz 145 bestaande gele bussen over die nog niet zijn afgeschreven. Ook gaat Qbuzz op een aantal trajecten in de binnenstad rijden met 3 elektrische bussen.

Grootste OV-concessie

Door de vertraging bij de aanbestedingsprocedure zal het Qbuzz echter niet lukken om per 8 december dit jaar alle blauw-witte bussen al te vervangen. Voordeel van de vertraging is wel weer, aldus de woordvoerder van BRU, dat bij de nieuwe aanbesteding de milieu-eisen verder opgevoerd konden worden omdat er inmiddels weer schonere bussen zijn.

Qbuzz gaat nu de komende tien jaar het openbaar vervoer in de regio Utrecht verzorgen. De concessie heeft een waarde van zo'n 900 miljoen euro . Het is daarmee de grootste OV-concessie in Nederland tot nu toe.

Plaats op:
Datum: 22 mei 2013
Categorie: Aanbestedingen, Overheid, Milieu
Bron: DeStadUtrecht.nl
Gerelateerde artikelen  
12-01-2017 Nieuws BYD levert acht volledig elektrische stadsbussen aan Connexxion
08-10-2019 Nieuws Duurzaam openbaar vervoer in Groningen-Drenthe
27-08-2013 Nieuws HTM bespaart op schadekosten met Transscope blackbox
18-05-2016 Nieuws Dijksma wil Europees garantiefonds voor elektrische bussen
13-02-2017 Nieuws BYD levert nog eens 40 elektrische bussen aan Sydney Airport
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.