Nieuws  
 

Better Place, het batterijwisselconcept voor elektrisch autorijden, heeft zondagmorgen bij het gerechtshof in Israël een verzoek voor liquidatie ingediend, meldt Automobiel Management.

Het bedrijf is niet in staat gebleken extra fondsen te werven. Ook is er gebrek aan voldoende financiële middelen om de activiteiten voort te zetten. Er is geen mededeling gedaan over of en hoe deze stap van invloed zal zijn op de operaties van Better Place in andere delen van de wereld, waaronder Nederland.

Better PlaceOprichter Shai Agassi lanceerde Project Better Place enkele jaren geleden als een creatieve oplossing voor het belangrijkste probleem van elektrische auto's: bereik en laadtijd. Het concept bood de mogelijkheid snel de accu's om te wisselen bij servicestations langs de weg, in plaats van de accu zelf op te laden.

De technische uitdagingen zijn volgens de Raad van Bestuur met succes overwonnen, maar er bleef een scala van obstakels, ondanks de enorme inspanning en middelen die  zijn ingezet. In een verklaring bij het liquidatieverzoek zegt de RvB: "Dit is een zeer trieste dag voor ons allemaal. Wij staan achter de oorspronkelijke visie, zoals geformuleerd door Shai Agassi, voor het creëren van een groen alternatief om onze afhankelijkheid van vervuilende transporttechnologieën te reduceren."

Volgens Associated Press verwierf Better Place circa 850 miljoen dollar van investeerders zoals General Electric, HSBC Holdings en de Europese Investeringsbank.

In september vorig jaar opende Better Place een eerste Nederlandse wisselstation op Schiphol. Paul Harms verwisselde toen Athlon Car Lease voor een CEO-functie bij Better Place.

Plaats op:
Datum: 27 mei 2013
Categorie: Acquisitie & reorganisatie, Elektrisch rijden
Bron: Automobiel Management
Gerelateerde artikelen  
03-09-2012 Nieuws Paul Harms van Athlon naar Better Place
15-12-2010 Nieuws Better Place sluit megadeal met Renault
26-01-2010 Nieuws 350 miljoen voor accuwisselprogramma
03-09-2012 Nieuws Minister Verhagen opent eerste batterijwisselstation
14-06-2011 Nieuws Isralische batterijwisselstations naar Nederland
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,02 seconden.