Nieuws  
 

Alle kilometers die tijdens wachtdiensten met de (bestel)auto van de zaak worden gereden, kunnen als zakelijk worden aangemerkt, meldt AMD Automotive Fiscalisten naar aanleiding van een recente procedure. Dit is volgens de fiscalisten van groot belang voor de tegenbewijsregeling van de bijtelling. Maar dan moet de wachtdienstregeling wel goed worden vastgelegd.

Een werknemer die zijn (bestel)auto van de zaak verplicht moet gebruiken tijdens wachtdiensten, moet die auto ook bij zich hebben als hij tijdens die diensten ritten met een privékarakter maakt. Die ritten mogen als zakelijke ritten worden aangemerkt, zodat minder snel de 500-kmgrens van de tegenbewijsregeling van de bijtelling overschreden wordt, aldus AMD.

De belastingdienst eist daarvoor dat de werknemer geen invloed heeft op de keuze van de auto van de zaak. Ook moet hij over een eigen auto beschikken die voor privégebruik minstens even goed geschikt is als de auto van de zaak.

De werknemer moet tijdens de wachtdienst bovendien binnen redelijke afstand van zijn woonplaats blijven. Tenslotte moet de werknemer bijhouden hoeveel kilometer hij tijdens de wachtdienst rijdt en de plaatsen waarheen hij wordt opgeroepen. Een zorgvuldige vastlegging van de toepassing van deze regeling is belangrijk.

Plaats op:
Datum: 5 juni 2013
Categorie: Fiscaal
Bron: AMD automotive fiscalisten B.V.
Gerelateerde artikelen  
09-07-2010 Nieuws Zakelijk gebruik voor een andere baan leidt tot bijtelling
28-02-2011 Nieuws Tankkosten in buitenland mogelijk aftrekbaar van bijtelling
11-09-2011 Nieuws Nieuwe leaseconstructie omzeilt de bijtelling
28-01-2009 Nieuws Rittenregistratie wordt eenvoudiger
09-09-2011 Nieuws Gebruik auto voor andere baan kan leiden tot bijtelling
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,15 seconden.