Nieuws  

Hyundai levert de forse i40 vanaf € 197 bijtelling per maand. En nee, deze auto valt niet in de lagere bijtelling van 14% of 20%. Volgens algemeen directeur Hans Kwaad van Hyundai importeur Greenib staart de zakelijke markt zich blind op de bijtellingpercentages. “Terwijl het uiteindelijk gaat om wat er onder aan de streep moet worden betaald.”

HyundaiHyundai zegt te breken met de advertenties louter gericht op percentages. Want percentages zeggen uiteindelijk niets. De zakenauto i40 is het eerste model wat nu wordt aangeprezen met vermelding van bijtellingbedragen.

Nu is dit model tegelijkertijd wel in prijs verlaagd met maar liefst 3.000 euro. Dat resulteert volgens Hyundai in het laagste bijtellingbedrag van de auto in zijn klasse. “Hierdoor is de bijtelling slechts 197 euro per maand”, aldus Kwaad.

Volgens de algemeen directeur wordt zakelijke rijders door het belastingregime aangeleerd dat 14% of 20% bijtelling veel gunstiger en dus goedkoper is. Dat is vaak helemaal niet het geval, benadrukt Kwaad. “Een auto die in de categorie met 25% bijtelling valt, kan zelfs veel voordeliger zijn dan een auto waarvoor de overheid 20% bijtelling rekent. Het gaat immers om het bedrag van de bijtelling en niet om het percentage”.

Rekenmachine

Ook de Business Edition van de i40 wordt aangeprezen in harde bijtellingeuro’s. Voor 245 euro per maand staat er een i40 voorzien van allerlei lekkers als full map navigatie, lichtmetalen velgen, achteruitrijcamera, parkeersensoren voor en achter en climate control op het garagepad.

Wie met een rekenmachine in de hand een keuze voor een luxe middenklasser in het D-segment maakt, komt al snel bij de Hyundai i40 uit, zegt Kwaad. “Zowel met de diesel- als met de benzinemotor scoort de i40 met aanschafprijs, bijtelling en specificaties aanzienlijk beter dan de concurrentie. En de vijf jaar garantie helpt de TCO ook al enorm.”

Toen de i40 twee jaar geleden op de markt kwam, heeft de auto wel geprofiteerd van het bijtellingregime, moet Kwaad toegeven. De auto viel tot en met 2012 in de 20% bijtelling, hetgeen een vliegende start betekende voor de verkoop. Inmiddels zijn de CO2-grenzen strakker aangetrokken waardoor veel auto's niet meer in aanmerking komen voor korting.

Plaats op:
Datum: 10 juni 2013
Categorie: Aanbiedingen & Acties, Fiscaal
Bron: Greenib Car B.V. - Hyundai
Gerelateerde artikelen  
17-06-2013 Achtergrondartikelen Fleetowner heeft geen baat bij lage bijtelling. Integendeel!
04-01-2012 Nieuws 2011: Nieuw recordjaar voor Hyundai in Nederland
25-02-2013 Nieuws Nederlandse Hyundai-dealers beste van Europa
01-02-2012 Achtergrondartikelen Hyundai i40 trekt veel vreemdrijders aan
08-04-2011 Nieuws Vliegende start voor Hyundai in 2011
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,09 seconden.