Nieuws  

Ford is vandaag gestart met de productie in Saarlouis van de gloednieuwe Focus Electric, de eerste volledig elektrische auto die door Ford in Europa wordt gebouwd. In het laatste kwartaal komt de auto op de Nederlandse markt. Volgend jaar komt daar een plug-in hybride (C-Max) bij uiteindelijk zal ook de nieuwe Mondeo als hybride te koop zijn.

Ford Focus Electric“De Focus Electric is het begin van een spannend nieuw tijdperk van volledig elektrische personenauto's van Ford in Europa”, zegt Barb Samardzich, Vice President Product Development bij Ford Europa. “Door intelligente technologie te combineren met een geavanceerde emissievrije aandrijving, houdt deze auto op een zo direct mogelijke manier rekening met de mobiliteitseisen en milieuzorgen van de huidige autokopers.”

Ford heeft 16 miljoen euro geïnvesteerd om de productie van de Focus Electric rechtstreeks in de bestaande Focus-productielijn in Saarlouis te integreren. Dit biedt Ford de flexibiliteit om de productievolumes te verhogen als de marktvraag toeneemt.

De gloednieuwe Focus Electric is de eerste volledig elektrische auto die in Duitsland rechtstreeks in de productievestiging wordt geproduceerd. Elke Focus Electric heeft een volledig geïntegreerde lader van 6,6 kW, waarvan het kilometerbereik na 2-3 uur opladen aan een oplaadstation van 32 A ongeveer 100 km bedraagt. Na 3-4 uur volledig opladen van de accu van de Focus Electric bedraagt het kilometerbereik ongeveer 162 km.

De Focus Electric heeft een nieuwe gebruikersinterface, SmartGauge, die het kilometerbereik op basis van de resterende energie, het rijgedrag van de bestuurder op basis van remmen en optrekken en het gebruik van voorzieningen, zoals de klimaatbeheersing en audiosystemen, berekent en weergeeft.

Plaats op:
Datum: 12 juni 2013
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: Ford Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
21-08-2013 Nieuws Ford Focus Electric vanaf 39.990 euro
07-01-2011 Nieuws Ford presenteert de Focus Electric
12-03-2010 Nieuws Ford kondigt vijf elektrische en hybride modellen aan
15-07-2013 Nieuws Ford C-Max plug-in als onderdeel EV-onderzoeksproject
21-09-2010 Nieuws Ford komt met elektrische Transit Connect
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.