Nieuws  
 

Zakelijke gebruikers zijn zeer tevreden over elektrisch vervoer. Dit blijkt uit een landelijke enquête van Agentschap NL. De respondenten geven een gemiddeld cijfer van 7,8. De meerderheid laat bovendien weten het aantal elektrische voertuigen te willen uitbreiden.

In maart 2013 hield Agentschap NL een enquête onder zakelijke gebruikers van elektrisch vervoer, zoals personenauto’s, bestel- en vrachtauto’s, scooters, vaartuigen en bijzondere voertuigen die volledig elektrisch of plug-in hybride (met stekker) zijn. Doel was om ervaringen rond lokale initiatieven voor elektrisch vervoer in kaart te brengen. Hieruit volgde een hoge en positieve respons met een representatief beeld.

Rapportcijfer 7,8

Met een gemiddeld rapportcijfer van 7,8 blijken de respondenten meer dan tevreden over elektrisch vervoer. Het elektrisch vaartuig (8,1) en de volledig elektrische personenauto (8,0) scoren het hoogst. Naast de hoge beoordeling geeft tweederde van de respondenten aan het aantal elektrische voertuigen te willen uitbreiden.

De belangrijkste redenen om te kiezen voor elektrisch vervoer zijn milieuvriendelijkheid, CO2-reductie en het imago van het bedrijf, zo geven de respondenten aan. Opvallend is dat een groot aantal van hen de rol pakt van innovator: ze willen een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van elektrisch vervoer en het beter zichtbaar maken in het straatbeeld.

Belastingvoordeel

Gevraagd naar de knelpunten bij de opstartfase zegt bijna een kwart van de respondenten die helemaal niet te ervaren. Bovendien lost bijna 60 procent belemmeringen in de opstartfase zelf op. Het grootste probleem is toestemming voor een (openbaar) laadpunt, maar ook hierbij heeft meer dan de helft geen belemmering ervaren.

Op de vraag hoe de overheid belemmeringen kan wegnemen en elektrisch vervoer nog aantrekkelijker kan maken, noemt 78 procent belastingvoordeel als maatregel. Ook het realiseren van speciale parkeerplaatsen, aankoopsubsidies en voorkeursbeleid in de stad zijn volgens de respondenten aantrekkelijk.

Download hier het rapport

Plaats op:
Datum: 14 juni 2013
Categorie: Markt en onderzoek, Elektrisch rijden
Bron: Agentschap NL
Gerelateerde artikelen  
16-07-2013 Nieuws Agentschap NL komt met startgids elektrisch rijden
19-03-2013 Nieuws Agentschap NL inventariseert knelpunten elektrisch rijden
08-10-2019 Achtergrondartikelen Toename in steun voor elektrisch rijden
06-02-2018 Nieuws Merendeel zakelijke rijders overweegt overstap naar elektrische auto
23-01-2013 Nieuws Bijna de helft van de jongeren wil carsharen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.