Nieuws  

Alphabet autolease introduceert een nieuwe methodiek voor het vaststellen van normauto's. Afhankelijk van de autoregeling kan dit in praktijk een besparing op de leasekosten opleveren van gemiddeld 125 euro per auto per maand, zegt de leasemaatschappij.

Normleaseprijzen worden gehanteerd om in een autoregeling vast te stellen wie in welke leaseauto mag rijden. De huidige norm is nu bij veel bedrijven gebaseerd op een gemiddelde binnen een categorie. Met het Dynamisch Leasemodel hanteert Alphabet een nieuwe benadering van normleaseprijzen. De nieuwe methodiek gaat uit van de op dat moment goedkoopste auto in een categorie, gecombineerd met de meest optimale looptijd..

Afhankelijk van de autoregeling kan dit in praktijk een besparing op de leasekosten opleveren van gemiddeld 125 euro per auto per maand, zegt Alphabet autolease.

Eigen bijdrage

Hoe gaat het model in zijn werk? In overleg met de klant wordt bepaald welke autoklasse past bij welke functiecategorie. Periodiek (bijvoorbeeld dagelijks) stelt Alphabet vast welke leaseauto op dat moment per categorie de meest aantrekkelijke leaseprijs heeft en stelt deze als normauto.

Wil de berijder een andere auto dan deze normauto, dan zijn de eventuele extra kosten in de vorm van een eigen bijdrage voor rekening van de leaserijder. Aan de hand van vastgestelde overschrijdingspercentages kan de leaserijder vooraf precies zien wat de consequenties zijn van zijn keuze.

Representatieve auto

“In het Dynamisch Leasemodel is het niet meer noodzakelijk de traditionele indexering van leasenormen toe te passen. Doordat er continu wordt gekeken naar de meest gunstige aanbieding per categorie, wordt per categorie altijd een representatieve auto geboden met een daarbij behorende actuele leaseprijs”, aldus een woordvoerder.

Op de website van Alphabet wordt een rekentool aangeboden. Door hier aan te geven hoe de verdeling van het wagenpark per categorie is, krijgt de klant direct een indicatie van de mogelijke besparingen.

Alphabet biedt het Dynamisch leasemodel kosteloos aan als integraal onderdeel van haar online klantenplatform (FleetAgent). Dit platform wordt door klanten en leaserijders onder andere gebruikt om nieuwe auto's te calculeren, managementinformatie te raadplegen en voor elektronische facturatie.

Plaats op:
Datum: 20 juni 2013
Categorie: Autoregelingen
Bron: Alphabet B.V.
Gerelateerde artikelen  
09-01-2013 Nieuws Alphabet komt met Autoregeling Tool
01-08-2012 Nieuws Alphabet lanceert beloningssysteem voor leaserijders
23-11-2012 Nieuws Alphabet introduceert Driver app voor eigen leaserijders
23-01-2013 Nieuws Alphabet gaat calculeren volgens werkelijke verbruikscijfers
18-04-2012 Nieuws Alphabet nomineert 12 auto’s voor Lease Car of the Year
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.