Nieuws  
 

De Nederlandse autobranche kent vanaf volgend jaar een nieuwe prijs: de Automotive Innovation Award (AIA). Deze prijs wordt elke twee jaar uitgereikt voor de meest baanbrekende innovatie op het gebied van automobiliteit.

Automotive Innovation Award Vijf belangrijke spelers in de automotive sector - RAI Vereniging, Bovag, LeasePlan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger Strategy Consultants – kondigen dit vandaag aan.

Met het uitreiken van de nieuwe award willen de vijf partners de Nederlandse innovatiekracht van de automotive sector versterken en beter over het voetlicht brengen bij het grote publiek, politiek en overheid.

Ook wil men partijen stimuleren om meer gebruik te maken van publiek-private samenwerkingen, tussen de overheid en onderzoeksinstituten enerzijds en de automotive branche anderzijds.

Een onafhankelijke stichting, Stichting Automotive Innovation Award, is verantwoordelijk voor alle operationele werkzaamheden rondom de prijsuitreiking. Het Comité van aanbeveling bestaat uit prominenten uit het bedrijfsleven, wetenschap en de automotive sector. 

Deelname aan de AIA staat open voor voor fabrikanten, retailers, importeurs, opleidingsinstituten, toeleveranciers, (financiële) dienstverleners, technologiebedrijven, brancheorganisaties en overheden.

De eerste uitreiking zal plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2014.

Plaats op:
Datum: 25 juni 2013
Bron: Stichting AIA
Gerelateerde artikelen  
18-07-2013 Nieuws Nieuwe partners van Automotive Innovation Award
16-09-2016 Nieuws Automotive Innovation Award biedt jong talent een podium
08-07-2016 Nieuws Inschrijving Automotive Innovation Award 2017 gestart
24-05-2018 Nieuws Jan Peter Balkenende daagt automotive sector uit
16-11-2016 Nieuws Bijna veertig inzendingen voor Automotive Innovation Award 2017
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,02 seconden.