Nieuws  
 

Leasemaatschappij Arval maakt duurzaam repareren onderdeel van de nieuw af te sluiten overeenkomsten met haar schade-, glas-, onderhoud- en bandenleveranciers. Om dit te realiseren, dienen leveranciers hiervoor een keurmerk te behalen, bij voorkeur via stichting Duurzaam Repareren.

Met deze maatregel wil Arval de verdere verduurzaming van haar wagenpark stimuleren.

De laatste jaren ligt de focus op de verdere verduurzaming van het wagenpark, zegt Matthijs Wouters, directeur operations bij Arval. Ook vanuit de wens van de klant. "Dit doen wij zelf met onder andere advies over zuinig rijden en de inzet van schonere' leaseauto's, maar ook onze leveranciers kunnen hier veel in betekenen. Daarom leggen wij in onze nieuwe overeenkomsten met hen duidelijke afspraken vast over het MVO-beleid en geldt het werken volgens de richtlijnen van stichting Duurzaam Repareren als een van de belangrijkste selectiecriteria."

Stichting Duurzaam Repareren hanteert een Pakket van Eisen waaraan bedrijven moeten voldoen om het Duurzaam Repareren-certificaat te ontvangen. Voorbeelden van dit eisenpakket zijn het gebruik van ruildelen in plaats van het vernieuwen van onderdelen en controle van de bandenspanning bij iedere auto die de werkplaats bezoekt.

Een geaccrediteerde instantie beoordeelt namens de stichting of bedrijven het certificaat definitief mogen behalen. In het college van deskundigen dat de eisen vaststelt, nemen onder andere vertegenwoordigers van fleetowners, consumentenbelangen en leasemaatschappijen deel. Ook Arval is sinds het eerste uur betrokken bij het college van deskundigen.

Plaats op:
Datum: 28 juni 2013
Categorie: Milieu
Bron: Arval
Gerelateerde artikelen  
17-02-2012 Nieuws JAMES biedt klanten duurzaam repareren
25-04-2013 Nieuws Alphabet sluit zich aan bij Duurzaam Repareren
25-04-2012 Nieuws Pakket van Eisen Duurzaam Repareren vastgesteld
21-12-2012 Nieuws AEGON gaat certificaat Duurzaam Repareren hanteren
05-10-2012 Nieuws ASN Groep kiest Duurzaam Repareren
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.