Nieuws  
 

Het aantal auto-inbraken in Nederland stijgt en zorgt jaarlijkse voor een schadelast van ruim 438 miljoen euro. Een breed ‘offensief’ van onder andere het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) brengt nu een eerste ‘wapenfeit’: een goedgekeurd VbV - SCM autokluisje.

In het landelijke programma Aanpak Autokraak werken publieke en private organisaties samen bij de aanpak en bestrijding van auto-inbraak. Politie en verzekeraars (VbV) nemen hierin het voortouw, maar ook het ministerie van Veiligheid en Justitie, het OM, de Stichting AVc, het CCV en de ANWB zijn hierbij nauw betrokken.

De slagzin 'niets erin, niets eruit' komt uit de koker van dit samenwerkingsverband. Maar de zakelijk rijder is nu eenmaal soms genoodzaakt om waardevolle spullen achter te laten in de auto. Helemaal in tijden van Het Nieuwe Werken en flexibele werkplekken.

Daarom ontwikkelden de publiek-private partners samen met de auto- en beveiligingsbranche, het Keurmerk voor Voertuigbeveiliging. Het resultaat hiervan is dat er een door TNO getest en goedgekeurd VbV - SCM autokluisje en bevestiging op de markt is gebracht. Hier kan de automobilist een laptop, A4-map of andere waardevolle spullen in opbergen.Voor bevestiging is gekozen voor een universeel concept, waarbij het kluisje in elke auto te plaatsen is en bij wisseling van voertuigen eenvoudig kan worden overgebouwd. Voor het gemak is deze uitgevoerd met een gemotoriseerd slot: kluisdeur opent automatisch na invoer juiste code. Ook is er gezorgd voor een verlicht codedisplay en automatische interieurverlichting.

De firma Nauta Security Storage BV ontving onlangs als eerste het certificaat voor een goedgekeurde autokluisje.

Plaats op:
Datum: 10 juli 2013
Categorie: Het Nieuwe Werken, Verzekeringen
Bron: Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit
Gerelateerde artikelen  
23-01-2013 Nieuws Proef om gestolen auto’s sneller terug te vinden
28-02-2019 Nieuws Veel onduidelijkheid over verzekering na auto-inbraak
30-01-2018 Nieuws Justlease ontvangt Keurmerk Private Lease
09-06-2013 Nieuws AVc: autodieven steeds professioneler
06-09-2018 Nieuws Keyless entry niet per se reden om voertuigbeveiliging af te keuren
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.