Nieuws  
 

De nieuwe versie van het Nationaal Zakenauto Onderzoek (NZO 2013) is gestart. De initiatiefnemers Automobiel Management, RDC Centraal Bureau Mobiliteit Informatie en de zijn op zoek naar fleetowners én berijders.

Een greep uit de vragen die aan bod komen in het NZO 2013: welke factoren zijn van invloed op de keuze voor een zakenauto? Welke afwegingen maken werknemer, werkgever en zelfstandige op het gebied van (auto)mobiliteit? En wat zijn daarvan dan de gevolgen?

Het Nationaal Zakenauto Onderzoek doet voor het vierde opeenvolgende jaar onderzoek naar die gevolgen en levert de trends en ontwikkelingen die het gevolg zijn van het gedrag van berijders en bedrijven.

Het gedrag kan uit henzelf komen maar het kan ook het gevolg zijn van veranderende wet- en regelgeving (denk aan de bijtelling) en van ontwikkelingen op technisch gebied in de autoindustrie (verduurzaming, elektrificatie).  Al deze zaken beïnvloeden het keuze- en rijgedrag van berijders van zakenauto’s enerzijds en het beleid van bedrijven en fleetowners anderzijds.

De autobranche, de wereld van fleet en lease en de politiek kunnen hun beleid en verwachtingen toetsen aan de harde werkelijkheid die uit het NZO 2013 zal voortkomen, stellen de initiatiefnemers. Doordat aan de deelnemers in sommige delen van het onderzoek ook naar toekomstig gedrag wordt gevraagd, gaat van het onderzoek ook een voorspellende waarde uit.   

AM, RDC en VNA vragen berijders van zakenauto’s en bedrijven die zakenauto’s inzetten mee te doen aan het onderzoek. Meedoen betekent bovendien kans op de nieuwe iPad 4 of de Electric Driving Experience: een uitgebreide kennismaking van een week met de nieuwste generatie elektrische auto's.

Link enquête berijders van een auto van de zaak

Link enquête bedrijven die zakelijke auto’s inzetten

Plaats op:
Datum: 23 juli 2013
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: Automobiel Management
Gerelateerde artikelen  
27-08-2013 Nieuws Veel respons op Nationaal Zakenauto Onderzoek 2013
19-08-2010 Nieuws Gevolgen overheidsbeleid voor zakenauto in kaart gebracht
02-12-2009 Nieuws Nationaal zakenauto onderzoek 2009
10-06-2010 Nieuws Zakenrijders gezocht voor Zakenauto Onderzoek 2010
30-06-2011 Achtergrondartikelen Doe mee aan Nationaal Zakenauto Onderzoek 2011
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.