Nieuws  
 

Medewerkers van Rabobank Rotterdam kunnen voortaan hun leaseauto delen met andere collega’s die een auto nodig hebben tijdens werktijd. Ze worden daarvoor ook beloond. Naast een hoger rendement van het wagenpark wil de bank bevorderen dat medewerkers bewuster en spaarzamer omgaan met de auto.
 
Het delen van leaseauto’s tussen collega’s past bij een mentaliteitsverandering in de maatschappij waarbij niet het bezit maar de beschikbaarheid van goederen voorop staat, zegt Arjen van Klink, senior adviseur strategie & innovatie bij Rabobank Rotterdam. 
 
“Je leaseauto delen met collega’s past in ons streven naar een duurzaam en efficiënt gebruik van middelen en dus ook ons wagenpark. Het is eigenlijk heel logisch en zo zijn de eerste reacties van collega’s ook. Je ziet dat het mensen stimuleert om beter na te denken over het gebruik van de auto en per rit de meest efficiënte vervoerwijze te kiezen.”
 
Opbrengst voor werkgever en werknemers
 
Medewerkers die hun leaseauto met elkaar delen worden hiervoor beloond door Rabobank. Per kilometer krijgt de verhurende collega een vergoeding van € 0,15. Deze kosten zijn in alle gevallen lager dan een rit met de taxi of OV. 
 
Ook profiteert de organisatie van het feit dat de bestaande poolauto’s niet hoeven te worden vervangen en dat de toekenning van leaseauto’s in de toekomst verder kan worden aangescherpt. 
 
Voor het reserveren en overdragen van de auto maken de medewerkers gebruik van het platform van SnappCar Business. Via dit online platform krijgt de medewerker inzicht in de beschikbare auto’s en kan hij een auto naar keuze reserveren. Vervolgens vindt een persoonlijke sleuteloverdracht plaats waarna de auto tot zijn of haar beschikking staat. 
 
Eigen app
 
Binnenkort beschikken alle leaseauto’s over speciale In-Car technology waarmee via een app toegang wordt verschaft tot de auto. Maar voor nu is het nog best fijn dat medewerkers elkaar even zien voorafgaand aan de uitwisseling van de auto, aldus Arjen van Klink. “Een leaseauto voelt als jouw persoonlijke domein en het is best even wennen als een ander daar gebruik van maakt. Dan is het prettig om diegene nog even persoonlijk te ontmoeten. Dat hoort allemaal bij deze fase in het proces. Maar waarschijnlijk kunnen we ons al heel snel niet meer voorstellen dat het ooit anders is geweest". 

Plaats op:
Datum: 26 juli 2013
Categorie: Autohuur / deelauto's
Bron: SnappCar Business
Gerelateerde artikelen  
20-09-2012 Nieuws Athlon gaat leaseauto's delen met SnappCar Business
07-12-2016 Achtergrondartikelen Is zakelijk autodelen interessant
09-06-2017 Nieuws 5 tips voor het delen van een zakelijke leaseauto
29-07-2013 Nieuws XXImo in autodelen en autoladen
21-08-2017 Nieuws Deelauto's bewoners Harm Smeenge Kade en werknemers Rabobank
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,1 seconden.