Nieuws  

Mobiliteitspasleverancier XXImo komt deze zomer met een reeks van nieuwe diensten waaronder autodelen, in samenwerking met SnappCar Business. Maar ook biedt XXImo met hun nieuwe laadpas een oplossing voor stekkerhybrides die te veel benzinekilometers maken. Klanten van XXImo kunnen een weekbudget instellen voor tanken én laden.

Ook kan vanaf 31 juli de wasstraat met de XXImo-card worden afgerekend. Tenminste als de berijder door zijn baas daarvoor is geautoriseerd. Berijders kunnen bij die autowasstraten terecht waar Visa als betaalmiddel wordt geaccepteerd. De XXImo-app moet bestuurders er feilloos heen dirigeren.

Valet Parking

Voor werknemers die regelmatig met het vliegtuig op reis moeten, is de nieuwe dienst Valet Parking ontwikkeld. “XXImo-kaarthouders kunnen vooraf online of telefonisch valet parking Schiphol reserveren. Men hanteert een vergelijkbare prijs als andere opties rondom Schiphol, maar met valet service. Het bespaart kaarthouders tijd en XXImomoeite. Geen gesjouw met koffers, geen shuttlebus en geen wachttijden”, aldus directeur Patrick Bunnik.

Maar misschien is het wel zinvoller om de leaseauto bij vertrek 'uit te lenen’ aan collega’s. Dit delen van leaseauto’s is momenteel populair, SnappCar Business biedt deze dienst onder andere aan. XXImo heeft hier een samenwerking mee afgesloten (onlangs nog ging Rabobank Rotterdam in zee meer SnappCar Business).

Auto Delen

Dit betekent dat een medewerker zonder auto, maar geautoriseerd voor de dienst ‘Auto Delen’, een lease- of poolauto binnen het bedrijf kan lenen. XXImo zorgt hierbij voor de interne verrekening van de betaling. SnappCar Business zal voor het  bedrijf een gesloten community inrichten die alleen bereikbaar is voor medewerkers. Hier kunnen zij een eigen profiel aanmaken.

Bunnik: “Het voordeel van ‘Auto Delen’ is dat het huidige wagenpark van een bedrijf beter wordt benut. Het is ook goed voor het milieu, want er hoeven minder auto’s gekocht te worden.”

Stekkerhybrides

Elektrische mobiliXXImoteit is in het zakelijke autoverkeer al bijna niet meer weg te denken. Vooral de zogenaamde stekkerhybrides zijn populair. XXImo voegt dan ook ‘Elektrisch Laden’ toe aan haar dienstenpakket. De kaarthouder krijgt een nieuwe kaart, volgens XXImo een eerste in Nederland waarmee contactloos kan worden betaald en waarbij het mogelijk is om met dezelfde kaart te laden, tanken én parkeren. “Vooral handig wanneer de kaarthouder parkeert in een Q-Park waar ook direct de auto geladen kan worden”, aldus Bunnik.

Wanneer medewerkers geautoriseerd zijn voor ‘Elektrisch Laden’ kunnen zij voor een overzicht van alle laadpalen in Nederland terecht op de nieuwe mobiele website van XXImo en de app (IOS en Android).

Maar wellicht net zo belangrijk: er is de mogelijkheid om een weekbudget in te stellen voor het tanken van brandstof. Dit om te hoge benzinekilometers tegen te gaan. “Een euvel waar flink wat bedrijven mee kampen. Het moedigt berijders in ieder geval aan zoveel mogelijk voordelige elektrische kilometers te maken”, aldus Bunnik.

Plaats op:
Datum: 29 juli 2013
Categorie: Autohuur / deelauto's, Mobiliteit, Brandstof, Elektrisch rijden
Bron: XXImo
Gerelateerde artikelen  
19-11-2012 Nieuws Eigen XXImo-huisstijl voor zakelijke OV-chipkaart
10-04-2012 Nieuws Athlon Car Lease eerste aanbieder XXImo mobiliteitskaart
05-07-2013 Nieuws XXImo breidt uit naar Belgi
22-06-2017 Nieuws XXImo breidt netwerk verder uit
03-07-2013 Nieuws XXImo gaat samenwerken met Tango
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,17 seconden.