Nieuws  
 

Allianz Nederland, de tweede autoverzekeraar van Nederland, biedt vanaf nu een verzekering aan die speciaal afgestemd is op de wensen van bestuurders van elektrische auto’s. Deze omvat onder meer een speciale pechhulpdekking bij een lege accu en een dekking voor schade aan de eigen laadpaal.

Net als bij de bestaande autoverzekering kunnen bestuurders kiezen uit alleen een WA-dekking, een WA-dekking met beperkt casco of een WA-dekking met volledig casco. Maar daarnaast biedt de verzekering extra’s als speciale pechhulp. Als bijvoorbeeld de accu onverwacht leeg raakt tijdens een autorit, krijgt de verzekerde speciale pechhulp. Een hulpverlener brengt de verzekerde naar zijn eindbestemming of de dichtstbijzijnde laadpaal.

Ook biedt de verzekering een secundaire dekking voor schade aan de eigen laadpaal. Verder kunnen de verzekerden vertrouwen op schadeherstel door gespecialiseerde automonteurs.

Brede marktintroductie

Op dit moment monitort Allianz de ervaringen met de nieuwe verzekering. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met een groep intermediairs die affiniteit hebben met elektrisch rijden of klanten hebben met een elektrische auto. Op basis daarvan wordt de verzekering nog verder afgestemd op de behoeften van de verzekerden. Na deze aanscherping volgt een brede marktintroductie van de verzekering.

”Elektrisch rijden biedt Allianz als verzekeraar volop kansen: nieuwe doelgroepen met nieuwe verzekeringsbehoeften”, aldus Steven Plug, directeur Fleet bij Allianz Nederland. “Daar spelen we op in door onze nieuwe propositie met een speciale dekking voor accu’s en oplaadpalen. Bovendien treden we op 1 augustus 2013 toe tot DOET, de belangenorganisatie op het gebied van elektrisch vervoer in Nederland. Binnen DOET werken allerlei partijen samen die kennis delen op het gebied van elektrisch rijden. Dit biedt ons een goed zicht op de behoeftes en risico’s die er zijn. En dat helpt ons weer om onze verzekeringen en dienstverlening verder te verbeteren.”

Plaats op:
Datum: 3 augustus 2013
Categorie: Elektrisch rijden, Verzekeringen
Bron: Allianz Nederland
Gerelateerde artikelen  
28-07-2009 Nieuws Elektrische auto speciaal verzekerd
29-03-2017 Nieuws Meer dan helft wagenpark over- of onderverzekerd
28-06-2016 Achtergrondartikelen Verschil zakelijke autoverzekering versus privé autoverzekering
27-08-2019 Nieuws Stijging van ruim 11 procent voor WA-autoverzekering
03-07-2012 Nieuws Bosch Car Service vernieuwt pechhulp
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,09 seconden.