Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Roger Prins van Online Adviseurs MKB uit Amersfoort is samen met Janet Koek de Duurzame Mobiliteitsheld 2013 geworden tijdens de Hansa Green Tour 2013, een toertocht voor ondernemers die het bewustzijn van groene energie moet verhogen.

De winnaar krijgt van Bureau MVO, een marketingbureau voor advies en uitvoering op het gebied van marketing en communicatie rond MVO en duurzaam ondernemen, een PR-actie voor zijn organisatie. Deze prijs bestaat uit een free publicity actie of een kort video-interview voor op de website. Binnenkort volgt een feestelijke uitreiking.

Met een Volkswagen Up Ecofuel op aardgas hebben de winnaars tijdens de Hansa Green Tour (een groene toer langs diverse hanzesteden in West-Europa) in totaal 1746 kilometer afgelegd in vier dagen met verreweg het laagste verbruik van in totaal 4,0 liter benzine en 67,7 kilo aardgas. Het gemiddelde gebruik over de gehele reis bedroeg 1 op 25 op aardgas. Daarvan werd het meerendeel gereden op groengas, een biogas dat wordt gewonnen uit organische restmaterialen, en Duits biogas.

Volgens internationaal CO2 footprint onderzoek in onder meer Amerika en Zweden is groengas of biogas de schoonste brandstof van dit moment, laat Bureau MVO weten. “De totale 'CO2 footprint' van het rijden op groengas is ook lager dan 100 procent elektrisch rijden.”

Overigens is autocoureur Tim Coronel eerder dit jaar benoemd tot ambassadeur van de Hansa Green Tour. Zijn motivatie: duurzaam autoracen (onder andere met een elektrische buggy) op de kaart zetten.

Plaats op:
Datum: 30 augustus 2013
Categorie: Evenement, Milieu
Bron: Hansa Green Tour
Gerelateerde artikelen  
02-03-2017 Video Hansa Green Tour: een reis op alternatieve brandstof
17-05-2017 Video Roel Swierenga van Hansa Green Tour vertelt over de zomereditie
29-04-2016 Nieuws Met Hansa Green Tour naar The Rock
26-03-2019 Video Hansa Green Tour - Roel Swieringa
23-03-2017 Video Siebe Zwerver van Groene Zaken bij Hansa Green Tour
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1 seconden.