Nieuws  

Taxicentrale Amsterdam (TCA), Nederlands grootste taxionderneming, gaat rijden met de Toyota Prius Plug-in. Deze stekkerhybride zal met ingang van medio oktober worden ingezet voor reguliere taxiritten in en rond Amsterdam.

De Toyota Prius Plug-in wordt in eerste instantie voor een periode van zes maanden ingezet. TCA wil haar chauffeurs in die periode prikkelen om hun eigen (vaak diesel)taxi te laten staan en een dag te sturen in een schone, zuinige Prius-met-stekker.

De Toyota Prius Plug-in TaxiOmdat taxi’s in en rond de stad veel kilometers maken, denkt Richard Olling van TCA dat inzet van een Prius Plug-in kan bijdragen aan een betere luchtkwaliteit. “Maar niet alleen daarom verwachten we dat de Prius Plug-in een succes kan worden. Hij is namelijk ook ruim, heeft geen beperking qua actieradius, is schoon en ook zuinig als de batterij een keer leeg is. We kijken dan ook uit naar deze proef.”

In steden als Stockholm, Boedapest of Madrid wordt de Prius al langer ingezet als taxi, benadrukt Pieter van der Velden, algemeen directeur van Toyota-importeur Louwman & Parqui. “Taxi’s rijden vooral veel rond in stedelijke gebieden, want daar is het financiële- en uitstootvoordeel het grootst.”

Plaats op:
Datum: 7 oktober 2013
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: Toyota - Louwman & Parqui B.V.
Gerelateerde artikelen  
12-08-2011 Nieuws Wereldprimeur Prius Plug-in op IAA Frankfurt
07-12-2012 Nieuws Prius Plug-in Hybrid rijders laden iedere dag thuis op
08-07-2013 Nieuws Toyota Prius Plug-in meest verkochte 'elektrische auto’
02-07-2012 Nieuws Eerste Prius Plug-in Hybrid voor prins van Monaco
27-09-2011 Nieuws Nieuwe Toyota Prius Plug-in (0%) onder de 40 mille
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1 seconden.