Nieuws  
 

Het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) waarschuwt voor het aanzienlijke diefstalrisico van de stekkerhybride Mitsubishi Outlander PHEV. Uit diefstalcijfers blijkt dat het dievengilde uit Oost-Europa grote belangstelling heeft voor dergelijke auto’s.

Harde cijfers over het diefstalrisico van specifiek de Outlander zijn er nog niet – de auto komt pas nu op de markt. Maar hybride auto’s blijken al wel populair: van de Lexus RX wordt bijvoorbeeld 1 op de 18 gestolen, meldt VbV. De belangstelling van het (veelal Oost-Europese) dievengilde wordt onder andere aangewakkerd door de subsidies die veel Oost-Europese steden geven aan gebruikers van hybride auto’s.

Mobile REDVooralsnog is Nederland het eerste land waar de Outlander PHEV verkrijgbaar is. Daardoor neemt het diefstalrisico toe. Vervelende bijkomstigheid bij diefstal: wanneer de Outlander PHEV wordt gestolen zal de overheid de 0% bijtelling niet toepassen op de volgende auto. Dit kost het slachtoffer dus 7% bijtelling, ofwel tenminste € 1.500 per jaar.

Aanbieder van auto-alarminstallaties Mobile RED (onderdeel van Micpoint), die vandaag zelf een Mitsubishi Outlander PHEV als demo-auto geleverd kreeg, raadt bestuurders dan ook aan de auto extra te beveiligen.

Directeur Ruud Bruining: “Door de auto te beveiligen met een klasse 1 startonderbreker of een klasse 3 inbraakalarm of een klasse 4/5 volgsysteem, loop je minder risico dat de auto gestolen wordt en niet meer teruggevonden wordt. Want als de auto niet binnen 30 dagen wordt teruggevonden dan zal de verzekeraar de afgesproken (nieuw)waarde vergoeden. Maar dan is de 0% bijtelling dus ook weg. De auto beveiligen betekent in dit geval dus ook een beveiliging van de 0% bijtelling.”

Plaats op:
Datum: 5 november 2013
Categorie: Elektrisch rijden, Verzekeringen
Bron: Mobile RED
Gerelateerde artikelen  
02-04-2013 Nieuws Mitsubishi Outlander PHEV redt online autoverkoop
31-10-2013 Nieuws Vereniging DOET met EV-overstapservice voor BNers
12-06-2013 Nieuws Mitsubishi hoopt op tijdige levering plug-in Outlander
05-07-2013 Nieuws Ongeveer 70% van Outlanders PHEV dit jaar geleverd
11-04-2018 Nieuws Renault, Tesla en Mitsubishi bij top elektrische en hybride auto’s
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.