Nieuws  
 

De financiële crisis heeft voor 44% van de automobilisten in Nederland een positief effect op het rijgedrag. Autorijden is goedkoper geworden, vinden zij. 38% zegt geen verschil te merken met voor de crisis, zo blijkt uit het `Nationaal Automobilisten Onderzoek` van mobiliteitsplatform www.eileen.nl. Van de automobilisten verwacht 61% dat de crisis invloed heeft op het toekomstige rijgedrag. Mannen zijn vaker dan vrouwen van mening dat rijden goedkoper wordt.

In dit artikel komt duidelijk naar voren dat autokosten bij de consument voornamelijk gestuurd worden op de directe uitgaven zoals brandstof en HSB. De lease tarieven blijken op dit moment juist stijgen, en dit is met name veroorzaakt door de slechter restwaarde verwachting in de toekomst.

Een derde deel van de automobilisten is wel eens bijna in slaap gevallen achter het stuur, 1% overkomt dit vaker. 3% van de slaaprijders heeft daardoor wel eens een ongeluk gehad en bij bijna 1% heeft dit schade en lichamelijk letsel tot gevolg gehad.

De grootste ergernis in het verkeer is bumperkleven. De top-10 ergernissen bestaat verder uit: rijden met alcohol op; agressief rijgedrag; onnodig links rijden; geen richting aangeven; op het laatste moment ritsen; zondagsrijders; te hard rijden; drempels en als laatste snelheidscontroles en flitsers.

Bron : managersonline.nl - p.

 

Plaats op:
Datum: 25 januari 2009
Categorie: Markt en onderzoek
Gerelateerde artikelen  
07-02-2011 Nieuws Agressief rijgedrag hoogtste top10 ergernis automobilist
16-01-2012 Nieuws Bumperkleven grootste ergernis in het verkeer
19-01-2012 Nieuws Eileen: financiŽle crisis treft automobilist
23-05-2011 Nieuws Goodyear: mannen drinken, vrouwen stressen
15-04-2010 Nieuws Nieuwe top10 verkeersergernissen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ÔŅĹ 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.