Nieuws  
 

Allego, de aanbieder van laadoplossingen voor elektrisch vervoer, en Vandebron, de eerste energieleverancier waar je rechtstreeks schone energie van lokale producenten koopt, gaan vanaf nu samenwerken om automobilisten met een elektrische auto te voorzien van lokaal opgewekte, schone energie. De twee Nederlandse bedrijven zetten hiermee een belangrijke stap naar 100% schone mobiliteit. Binnen de samenwerking zal Vandebron de schone stroom verzorgen en Allego het beheer, onderhoud en ontwikkeling van de laadinfrastructuur op zich nemen om elektrische voertuigen op te laden.

Dankzij de samenwerking tussen Vandebron en Allego wordt het voor e-rijders mogelijk om hun auto te laden met groene stroom die in hun eigen regio is opgewekt. Uit onderzoek* blijkt dat Nederlanders gemiddeld 23 kilometer rijden (enkele reis) naar hun werk. Met een elektrische auto wordt de lokaal opgewekte stroom dan ook hoofdzakelijk lokaal verbruikt. Allego en Vandebron zorgen hiermee voor een cyclus van lokaal opgewekte, schone energie die vervolgens wordt verbruikt voor lokaal gereden kilometers.

VandeBron zal per direct elektriciteit leveren voor de laadpalen die Allego in Nederland heeft staan. Allego is een belangrijke partner van gemeenten en bedrijven om elektrisch vervoer te stimuleren; Allego realiseert laadpalen in meer dan 100 Nederlandse gemeenten. Door de samenwerking van Allego met Vandebron kunnen gemeenten, bedrijven en locatiehouders er nog explicieter voor kiezen om groene stroom die in de regio beschikbaar is in te zetten voor lokaal schoon elektrisch vervoer. Gemeenten en bedrijven worden zo nog beter ondersteund bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen, zoals het verbeteren van de luchtkwaliteit.

Plaats op:
Datum: 7 januari 2016
Bron: Allego
Gerelateerde artikelen  
22-12-2016 Nieuws Laden vanaf 2017 inzichtelijker en goedkoper
13-04-2016 Nieuws BMW en Allego presenteren slimme mobiliteitsoplossingen
11-10-2018 Nieuws Allego stemt laadgedrag van auto’s af op beschikbare groene stroom
23-11-2017 Nieuws Vandebron en ChargePoint starten samenwerking
30-03-2017 Nieuws E-rijder krijgt direct toegang tot laadsessies en real-time informatie
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.