Nieuws  
 

Fastned, dat bouwt aan een Europees dekkend netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto’s kunnen laden, opent vandaag in Zeeland haar 50ste station langs de snelweg. Hiermee is landelijke dekking een feit. Met dit netwerk geeft Fastned elektrische rijders de vrijheid om door heel Nederland te rijden. Oud-premier Jan Peter Balkenende zal samen met wethouder Derk Alssema van de Zeeuwse gemeente Goes het station vandaag officieel voor geopend verklaren.

Michiel Langezaal, CEO Fastned: “We zijn de eerste speler die op deze manier een netwerk van 100% groene snellaadstations uitrolt op A-locaties langs de snelweg. Dit zorgt ervoor dat Nederland internationaal een van de koplopers is op het gebied van elektrisch rijden. En dit is pas het begin. In Nederland gaan we in totaal 200 stations langs de snelweg bouwen en daarnaast werken we aan stations in en rond de grote steden. De vervolgstap is om het netwerk uit te breiden naar de rest van Europa.”

Oud-premier Jan Peter Balkenende: “Oud-premier Jan Peter Balkenende: “Het is goed dat dit netwerk van laadstations nu wordt gebouwd; met de komst van deze laadinfrastructuur is de elektrische auto binnen een aantal jaar voor velen een interessante optie. Fastned is wat dat betreft de startmotor van de duurzame mobiliteit.”

Tijdens de klimaattop in Parijs sprak de wereldgemeenschap af om de economie deze eeuw nog klimaatneutraal te maken. Elektrische auto’s zijn een cruciale technologie om het wegverkeer schoon te maken en deze doelstelling te realiseren. Door snellaadstations te bouwen die uitsluitend groene stroom leveren, brengt Fastned een 100% elektrische en duurzame toekomst dichterbij. Tegelijk levert Fastned een bijdrage aan het Energieakkoord, waarin ook gestuurd wordt op elektrisch vervoer en het scheppen van groene banen.

Plaats op:
Datum: 19 januari 2016
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: Fastned
Gerelateerde artikelen  
01-12-2016 Nieuws Fastned opent eerste overdekte snellaadstation in Den Haag
19-07-2016 Nieuws Fastned start uitrol snellaadstations in de stad
19-04-2017 Nieuws Fastned breidt uit naar Duitsland
20-07-2018 Nieuws Fastned krijgt ruim 1.4 miljoen euro subsidie van BENEFIC
02-03-2016 Nieuws Tesla’s kunnen nu ook supersnel laden bij Fastned
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,23 seconden.