Nieuws  

Bijna 50 procent van de Nederlanders overweegt Private Lease als zij toe zijn aan een nieuwe auto. 75 procent van de Nederlanders verwacht binnen nu en vijf jaar een nieuwe auto aan te gaan schaffen. Dit blijkt uit een onderzoek van leasemaatschappij Alphabet onder 1000 respondenten over hun kennis van en interesse in Private Lease.

De respondenten noemen verschillende redenen om voor Private Lease te kiezen. De belangrijkste reden is het vaste bedrag per maand dat men kwijt is aan hun auto. Dit biedt zekerheid en maakt de financiering overzichtelijk. Bovendien zijn er geen onverwachte kosten voor onderhoud en reparatie. “Dit resulteert in minder zorgen over de auto, aangezien de consument in een betrouwbare, nieuwe auto rijdt en de leasemaatschappij het onderhoud op zich neemt”, zegt Anne Brons, Director Marketing & Business Development bij Alphabet.

Meer kennis, meer interesse
Dankzij de toegenomen bekendheid lijken meer mensen te kiezen voor Private Lease. Bijna 50 procent van de respondenten geeft aan Private Lease te overwegen bij de aanschaf van een volgende auto. Slechts 12 procent zegt zeker te kiezen voor een koopauto. “Dit komt voornamelijk omdat personen een auto in eigen bezit willen hebben en niet afhankelijk willen zijn van de leasemaatschappij”, aldus Brons.

Administratieve rompslomp
De respondenten die zeggen niet te kiezen voor een Private Lease auto maken deze keuze voornamelijk omdat zij menen dat autobezit goedkoper is op de lange termijn. Ze willen zelf de eigenaar van de auto zijn. Brons van Alphabet zegt: “Een auto kan een goede investering zijn. Echter vinden veel consumenten dat hier risico’s aan verbonden zijn. Voor deze mensen kan Private Lease een uitkomst zijn.” Een andere genoemde reden door de respondenten om niet voor lease te kiezen, is dat zij bang zijn dat er veel administratieve rompslomp met de leasemaatschappij bij komt kijken. 

Plaats op:
Datum: 7 maart 2016
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: Alphabet B.V.
Gerelateerde artikelen  
05-10-2016 Nieuws Private leaserijders willen aanbieder met keurmerk
15-02-2016 Nieuws Alphabet Autolease lanceert Alphabet Private Lease
12-11-2019 Nieuws Consument kiest Private Leaseauto van het 2019
03-12-2019 Nieuws Renault Clio gekozen tot Private Leaseauto van 2019
29-01-2020 Nieuws Bijna kwart Nederlanders interesse in occasion lease
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.