Nieuws  

We zijn niet alleen verslingerd aan de auto vanwege status, vrijheid en geluk, we kunnen ook niet meer zonder omdat de auto in ons leven is ingesleten. Natuurlijk zijn er trucs om mensen uit de auto te krijgen met bijvoorbeeld enorme parkeertarieven. Goed openbaar vervoer is er een van, maar dan nog. We zijn blijkbaar zo verknocht aan ons autootje dat we hem maar moeizaam en sporadisch laten staan. En als er dan een studentenactie in het openbaar vervoer is…… We hebben het te druk om zonder de auto te kunnen. Althans…

Nu verandert er wel een en ander in de mobiliteit van (zakelijke) rijders, maar het gaat niet echt snel. De ‘gedeelde’ mobiliteit is nog niet de meest populaire optie. Misschien dat onze kinderen, een generatie van minder hebben en meer delen, er sneller toe overstapt. Wij maken vooralsnog zo’n 67b miljard autokilometers per jaar en het autovervoer is goed voor 49% van alle personen verplaatsingen. De helft van al die kilometers is echter voor ritten van minder van 7,5 kilometer! Zes op de tien autorijders kan zich geen  leven zonder auto voorstellen. Ook in de toekomst niet (zie ook kennisplatform CROW).
Dat zegt toch genoeg. Maar een van de meest aangeven redenen om de auto te pakken is het feit dat we het zo druk hebben. tijdgebrek noopt ons de auto te pakken anders halen we het niet. kinderen op tijd op school of bij de sportvereniging, en dan zelf nog snel even bij een afspraak langs.

Ook het flexibel plaats- en tijdonafhankelijk werken heeft daarin blijkbaar nog niet veel verandering gebracht. Gezien de toename in files met het stijgen van de economische vooruitzichten. Iedereen, of een groot deel van de werkers, wordt blijkbaar toch op een bepaalde tijd ergens verwacht. Toch jammer.

Plaats op:
Datum: 11 maart 2016
Gerelateerde artikelen  
26-07-2017 Nieuws Zzp’er pakt graag de auto – ook voor korte ritjes
12-08-2016 Nieuws Navigeren niet zonder gevaar in Rio
17-11-2017 AutoleaseWereld Magazine Magazine AutoleaseWereld 2017: Flexibele Mobiliteit
16-11-2017 Achtergrondartikelen Magazine AutoleaseWereld: Duurzame en flexibele mobiliteit
19-05-2017 Nieuws Amsterdam Science Park introduceert deelauto’s
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ďż˝ 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,1 seconden.