Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

De Hansa Green Tour Wintereditie naar de World Sustainable Energy Days in Oostenrijk zit er weer op. Onderstaand volgt een kort verslag van een indrukwekkende reis naar het grootste duurzaamheidsevenement van Europa.

20 duurzame ondernemers verzamelden dinsdag 23 februari vroeg in de ochtend bij groene energieleverancier Raedthuys - Pure Energie in Enschede om van daaruit met elektrische auto's en auto's op groengas naar Oostenrijk te rijden. Om duurzame technologie te promoten, te netwerken en te leren van 'best practises' en elkaar. Pure Energie is al 3 jaar op rij de duurzaamste energieleverancier van Nederland en daarmee een mooie startlocatie van deze wintereditie.Na een kort ontbijt en briefing door Hansa Green Tour organisator Roel Swierenga nam directeur Alfons Wispels van Pure Energie de deelnemers mee naar de 'control room' waar alle informatie van de door Pure Energie duurzame opgewekte energie uit wind- en zonneparken binnenkomt. Indrukwekkend om te zien!De start van de Hansa Green Tour Wintereditie was een mooie gelegenheid voor Pure Energie en het platform voor duurzame ondernemers Groene Zaken om een samenwerking met elkaar aan te gaan. Directeur Siebe Zwerver van Groene Zaken kreeg de sleutels van een van de Tesla's aangereikt door Alfons Wispels van Pure Energie om daarmee de tour te kunnen gaan rijden. Top!Het startschot voor de tour werd rond 08.00 uur gegeven door wethouder Hans van Agteren van Enschede. De reis kon nu beginnen. De route ging via Tesla superchargers naar München voor een bezoek aan het indrukwekkende BMW Welt. Een hardnekkige file maakte dat we daar later aankwamen dan gepland, maar het bezoek was het meer dan waard. Een prachtig duurzaam gebouw en tevens automotive walhalla voor autoliefhebbers met o.a. een expositie van de elektrische modellen van BMWi.Na heerlijk gegeten te hebben in restaurant Bavarie (enorme schnitsels!) in BMW Welt en nog snel even een kijkje nemen bij de spectaculaire BMWi8 en de BMWi3 was het tijd voor de laatste etappe naar het in E-Mobility Hotel Kaiserhof in Salzburg. Dit kleinschalige hotel heeft zowel Tesla superchargers, CHAdeMO als standaard laadpalen voor elektrische auto's en de hoteleigenaar is zeer enthousiast en betrokken bij elektrische mobiliteit in Oostenrijk.Na een lange eerste dag waarbij we 1000 km hebben gereden met elektrische auto's en auto's op groengas waren we blij dat we in het hotel waren. 1000 km op 1 dag met  Tesla's is dankzij de Tesla superchargers geen enkel probleem. Om de 300 km even een korte pauze van 45 minuten is genoeg om de auto's weer helemaal vol te laden voor de volgende etappe. Elektrisch rijden was nog nooit zo makkelijk!

Plaats op:
Datum: 10 maart 2016
Bron: Hansa Green Tour
Gerelateerde artikelen  
23-02-2017 Nieuws Programma Wintereditie naar de World Sustainable Energy Days 2017
10-02-2016 Opel blaakt van zelfvertrouwen op autoshow van Genève
19-12-2016 Nieuws Hansa Green Tour Winter Editie 1 – 4 maart 2017
01-03-2017 Nieuws AutoleaseWereld deelnemer aan Hansa Green Tour
26-01-2017 Nieuws Nederlandse missie naar de World Sustainable Energy Days
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.