Nieuws  

De Vereniging Zakelijke Rijders introduceert het keurmerk “Autoregeling OK”. Een keurmerk waarmee een werkgever aan haar medewerkers blijk kan geven van goed werkgeverschap op het gebied van mobiliteit.

In de afgelopen 8 jaar heeft VZR honderden autoregelingen gezien en beoordeeld. Er is een groot verschil in kwaliteit op het gebied van autoregelingen. Sommige autoregelingen zijn zeer nadelig voor de berijder of zelfs soms onwettig. In andere
gevallen is de autoregeling gewogen en in harmonie.

VZR maakt zich sterk voor evenwichtige autoregelingen. Sinds twee jaar heeft VZR een blauwdruk voor autoregelingen beschikbaar die vaak gedownload wordt. Ook het toetsen van autoregelingen op afwijkende bepalingen is voor VZR gesneden koek. Door het combineren van al die ervaringen is nu een benchmark samengesteld.

Iedere berijder of wagenparkbeheerder kan op de site van VZR zelf de autoregeling toetsen via https://www.vzr.nl/benchmark. Scoort de autoregeling het cijfer “7” of hoger, dan komt deze in aanmerking voor het “Autoregeling OK” keurmerk.

Met het keurmerk laat een werkgever aan haar medewerkers goed werkgeverschap zien op het gebied van mobiliteit. Voor de werknemers of potentiële werknemers is het een signaal dat het een autoregeling betreft waar de VZR achter staat en die geen onverwachte (financiële) risico’s met zich meebrengt.

Voorzitter Jan van Delft hierover: ”Het VZR-arrest (gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, 16-02-2016) heeft ons in onze overtuiging versterkt dat de ontwikkeling van het Autoregeling OK een goede zaak is. Duidelijkheid voor zowel werkgever als werknemer.”

Plaats op:
Datum: 29 maart 2016
Bron: Vereniging Zakelijke Rijders
Gerelateerde artikelen  
26-03-2018 Nieuws Beste autoregeling 2017: Vink Kunststoffen
26-10-2011 Nieuws Boskalis heeft beste autoregeling
09-01-2013 Nieuws Alphabet komt met Autoregeling Tool
29-10-2018 Nieuws Zakelijke rijder betaalt ten onrechte eigen risico
22-11-2010 Nieuws Logica op zwarte lijst bij VAvdZ
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.