Nieuws  
 

Xerox lanceert de Xerox Mobility Companion waarmee burgers snel een deur-tot-deurreisplanning kunnen maken, of zij nu met het openbaar vervoer, de fiets, de auto of een combinatie hiervan reizen. De innovatieve reisoplossing is gekoppeld aan de systemen van verschillende vervoerders en aanbieders in een stad of regio en combineert informatie over alle beschikbare reismogelijkheden. Denk hierbij aan de bus, trein, tram en fiets, maar ook carpoolmogelijkheden en oplaadpunten voor elektrische auto’s. Mobility Companion ondersteunt daarmee Mobility-as-a-Service (MaaS).

De Xerox Mobility Companion maakt reizen intuïtief en gebruiksvriendelijk via het web of een smartphone-app. De reiziger voert het vertrek- en aankomstpunt, gewenste reistijd en individuele voorkeuren zoals kosten, emissie (uitstoot), maximale wandeltijd en het aantal aansluitingen in. Vervolgens biedt de applicatie de reiziger de beste routes, multimodale reismogelijkheden en prijzen, gebaseerd op een breed scala van vervoerders, zowel publiek als privaat.

Twee modules
De Mobility Companion maakt gebruik van twee modules en voegt deze samen om de informatie continu te updaten:

  • De Trip Planner, uitgevonden in het Xerox Research Centre Europe, berekent complexe opties uit de gegevens die zij ontvangt van verschillende operators en netwerken van providers in de stad of regio. De Trip Planner geeft reisbeschrijvingen, van meerdere vormen van vervoer, op basis van up-to-the-minute reisinformatie en combineert individuele gebruikersvoorkeuren. De planner waarschuwt de reiziger voor eventuele vertragingen en stelt alternatieven voor om de eindbestemming te bereiken.
  • De Repository Manager actualiseert continu de reisschema’s voor de Trip Planner op basis van de kennis van de provider en de informatie die de reiziger heeft ingevuld. Het platform maakt daarnaast een koppeling met de ticketsystemen van de vervoerders en partners om de juiste prijzen weer te geven.

“Steden en regio’s zijn in toenemende mate op zoek naar manieren om de reiservaring te verbeteren en het gebruik van duurzame vervoersmogelijkheden te promoten”, aldus Jo Van Onsem, Group President, International Public Sector bij Xerox. “Xerox heeft een oplossing ontwikkeld die ons in staat stelt beide uitdagingen aan te pakken. De kracht van de oplossing ligt in het vermogen om complexe reismogelijkheden en meerdere reisaanbieders te combineren over de hele regio.”

Plaats op:
Datum: 6 april 2016
Categorie: Mobiliteit
Bron: Xerox
Gerelateerde artikelen  
19-10-2016 Nieuws Ruim kwart stedelingen verwacht in 2020 een zelfrijdende auto te gebruiken
14-12-2016 Nieuws Start mobility as a service uniek in Europa
30-10-2013 Nieuws Vijf winnaars van prijsvraag In Car Informatiediensten
18-09-2012 Nieuws BCD reisplanner houdt rekening met productiviteit en milieu
25-01-2016 Nieuws Investeren in Smart Transport essentieel voor aantrekken Generatie Z
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.