Nieuws  
 

BMW en Allego, de Nederlandse aanbieder van laadoplossingen voor elektrisch vervoer, presenteerden aan het Nederlands koninklijk paar en minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over slimme mobiliteitsoplossingen. De presentatie was onderdeel van de Nederlandse handelsmissie, om de relatie tussen Nederland en Bavaria te versterken. De bedrijven werken samen om e-rijders te voorzien van slimme laadoplossingen en diensten.

Tijdens de handelsmissie bezochten het koninklijk paar en de minister diverse Beierse bedrijven in de hightech industrie, medische technologie en e-health, smart industrie, agrifood, logistiek en stedelijke mobiliteit. Tijdens het bezoek gaven BMW en Allego een presentatie over e-mobility, wat een goed voorbeeld is van een samenwerking tussen Duitsland en Nederland op het gebied van schone stedelijke mobiliteit.

Om het gebruik van elektrische auto’s te verhogen, is een betrouwbaar open laadnetwerk noodzakelijk. BMW koos Allego om hen te ondersteunen om de BMW-rijder te voorzien van slimme en betrouwbare laadoplossingen en -diensten. Allego ontwikkelt de laadinfrastructuur voor BMW's e-mobility dienst ChargeNow. Met ChargeNow krijgen e-rijders toegang tot een uitgebreid laadnetwerk, cashless laden en inzicht via een app over hun auto en de locatie van de laadpunten.

BMW en Allego gaven vandaag een demonstratie over hoe e-rijders de ChargeNow app kunnen gebruiken voor het laden van en het toezicht houden op de BMW e-auto. Als aanbieder van laadoplossingen is Allego verantwoordelijk voor het onderhoud, de service, de facturering en de controle van de BMW laadpunten en de 24/7 helpdesk. De data en inzichten van de laadpunten worden door het IT-platform van Allego geleverd aan BMW. Dit IT-platform maakt het ook mogelijk voor BMW-dealers om andere elektrische auto’s dan BMW-auto’s toegang te geven tot de laadpunten, bijvoorbeeld na sluitingstijd.

"We zijn trots op onze samenwerking met BMW en we waarderen hun leiderschap in het mogelijk en toegankelijk maken van e-rijden," zegt Anja van Niersen, CEO van Allego. "De markt voor e-rijden groeit en steeds meer partijen erkennen de noodzaak van een open oplaadnetwerk om duurzaam rijden meer algemeen aanvaardbaar te maken. Voor de e-rijder is het essentieel dat ze overal en wanneer ze maar willen hun auto kunnen laden. Clean e-mobility is nodig om zero emission, op plekken waar mensen wonen, aan te jagen. Door samen te werken kunnen we duurzaam rijden toegankelijker maken. "

Plaats op:
Datum: 13 april 2016
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: Allego
Gerelateerde artikelen  
15-01-2019 Nieuws 12.000 laadpunten in Europa door Allego en GIREVE
11-07-2018 Nieuws LeasePlan en Allego versnellen overgang naar emissievrije mobiliteit
07-01-2016 Nieuws Allego en Vandebron maken elektrisch rijden schoner
26-05-2016 Nieuws Allego lanceert nieuwe app voor e-rijders
30-03-2017 Nieuws E-rijder krijgt direct toegang tot laadsessies en real-time informatie
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,61 seconden.