Nieuws  
 

Op 14 april namen wethouder Pex Langenberg van Rotterdam en wethouder Pieter Litjens van Amsterdam het MaaSifest! in ontvangst, uit handen van Aernout van der Bend van de Verkeersonderneming en Marije de Vreeze van Connekt. Meer dan 20 organisaties ondertekenden het MaaSifest!, zij zien Mobility as a Service als de toekomst voor mobiliteit.

Na ontvangst van het MaaSifest! gaf Pieter Litjens in zijn reactie aan, dat Mobility as a Service (MaaS) een belangrijk onderwerp is voor Amsterdam: “Mensen willen zo snel en slim mogelijk van A naar B. Het huidige vervoersaanbod past daar niet altijd bij. Door MaaS kunnen we meer rekening houden met de individuele wensen en keuzes van reizigers, of ze nou fietsen, rijden of lopen.” Pex Langenberg: “In Rotterdam laat de Verkeersonderneming zien, wat er mogelijk is als je op een andere manier met mobiliteit om gaat, het is niet voor niets de stad aan de Maas!”

Het MaaSifest! werd aangeboden namens de Taskforce MaaS. Deze Taskforce, powered by Connekt, is opgericht met als doel om de adoptie van MaaS in Nederland te versnellen. MaaS is niet alleen iets van de toekomst, het is ook nu al in de praktijk in Nederland! Verschillende partijen in Nederland combineren slim de beschikbare bouwstenen tot MaaS.

De taskforce MaaS werkt aan een concreet actieplan voor MaaS in Nederland en maakt zich onder andere hard voor het beschikbaar stellen van data, het toegankelijk maken van andere betalingsmanieren voor mobiliteitsoplossingen en voor een gezond ecosysteem, waarin ruimte is voor innovatie. De taskforce MaaS daagt aanbieders van mobiliteit, reizigers, werkgevers, overheden, service providers, belangenorganisaties en technologiepartners, uit om mee te doen en adoptie van MaaS in Nederland te versnellen.

Plaats op:
Datum: 15 april 2016
Bron: Connekt
Gerelateerde artikelen  
08-03-2019 Nieuws Regio Rotterdam Den Haag zoekt MaaS partijen met lef
30-04-2019 Nieuws ALD Automotive sluit zich aan bij MaaS Alliance
14-05-2019 Nieuws Kansrijke groepen voor Mobility-as-a-Service
01-12-2016 Video Desiree Maas over de AutoSalon 2016 in AHOY
30-04-2012 Achtergrondartikelen “Hoogte verzekeringspremie heb je zelf in de hand”
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.