Nieuws  

Met iedere 6 weken nieuwe online trainingen voor gemiddeld zo'n 60.000 leaserijders is e-Driver het meest succesvolle programma voor duurzame mobiliteit van Nederland. Aantoonbaar zijn de laatste jaren meer dan 10.000 verkeersongevallen voorkomen. Alle deelnemers hebben samen meer dan 90.000 ton CO2 gereduceerd. Toch kan het nog beter.

De Verkeersveiligheid Groep Nederland lanceert een verrassende 3e versie van e-Driver. e-Driver is door de innovatieve X-Learning methodiek, gericht op sturing van onbewust gedrag. Deze beïnvloedingsmethodiek is de laatste jaren verder doorontwikkeld en heeft daardoor een nóg langduriger resultaat.

Duurzame verkeersdeelname
Brandstofbesparing blijkt de laatste jaren steeds complexer te worden en duurzaam autorijden met moderne auto’s vergt meer inzicht, kennis en vaardigheden dan ooit. Daarbij zijn er steeds meer hybride en elektrische auto’s op de weg en zuinig rijden met deze moderne auto’s blijkt nog niet zo eenvoudig. De nieuwste versie van e-Driver komt met een uniek trainingsprogramma voor moderne auto’s om brandstof te besparen en CO2 te reduceren.

Bijzonder aan het nieuwe programma is het koppelen van de trainingen aan de deelnemer. Onderzoek toonde aan dat door onvoldoende voertuigkennis al onnodig brandstof werd verbruikt. Rijdt de deelnemer bijvoorbeeld met een Toyota Auris Hybride, dan zoekt e-Driver automatisch een training met exact dat voertuig. Als eerste krijgt de deelnemer inzicht hoe de auto technisch optimaal presteert. Daarbij wordt met een demonstratie inzichtelijk hoe écht zuinig met het voertuig gereden kan worden. Vervolgens krijgen de deelnemers unieke handvatten om brandstofkosten te verlagen, CO2-uitstoot te reduceren en de actieradius te vergroten. Bij de ontwikkeling van deze trainingen worden alle auto-importeurs betrokken.

Motivatieprogramma’s
e-Driver beschikt in het najaar van 2016 over nieuwe en originele motivatieprogramma’s, waarbij deelnemers als beloning hoogwaardige rijtrainingen kunnen volgen in een Green Car of een Dream Car. Bij Green Cars hebben uw medewerkers de keuze om te trainen in bijvoorbeeld een Tesla; bij Dream Cars zijn dat echte droomauto's. De gedachte dat droomauto’s niet zuinig zijn en daarom niet passen in de aanpak om CO2 te reduceren, pakt in de praktijk heel positief uit. De motivatie om met zo’n auto te mogen rijden blijkt juist een goede manier om te focussen op zuinig rijden. Een klein beetje brandstof investeren om heel veel brandstof te besparen! Werken aan veilige en duurzame verkeersdeelname wordt hiermee aantrekkelijk en nog leuker.

Smart Drivers
Invitra ontwikkelde een innovatief Smart Driver systeem om berijders aan elkaar te koppelen. In samenwerking met Athlon is er een unieke ‘carpoolmethode’ ontwikkeld om ondersteuning te bieden aan de bedrijven die brandstof en CO2-uitstoot willen reduceren. Een leuke en unieke noviteit aan het programma is dat de persoon waarmee de deelnemer meerijdt een ranking krijgt op zijn profiel. Hiermee is er ‘met een knipoog’ een indicatie van de kwaliteiten van de bestuurder inzichtelijk. Zo zijn er ‘1-sterren bestuurders’ en ‘5-sterren’ bestuurders. De ‘5-sterren’ bestuurders scoren hoog op verkeersinzicht en gevaarherkenning in het e-Driver programma.

Kortom, met het nieuwste e-Driver programma beschikken bedrijven over de laatste innovaties om duurzaam aan het verkeer deel te nemen en CO2-doelstellingen te behalen.

Oplossing voor 20% CFO2 reductie door unieke samenwerking met Athlon
Het e-Driver programma biedt een revolutionaire oplossing voor bedrijven die zich hebben gecommitteerd aan een CO2-reductie van 20% voor 2020. In samenwerking met Athlon beschikt de klant met e-Driver over een ondersteuningspakket om die reductie daadwerkelijk te realiseren.

Plaats op:
Datum: 30 mei 2016
Bron: Verkeersveiligheid Groep Nederland
Gerelateerde artikelen  
24-05-2017 Nieuws Geheel vernieuwde versie van e-Driver
15-03-2018 Nieuws Athlon wint Duurzame Mobiliteit Award 2018
26-01-2017 Nieuws e-Driver lanceert Virtuele Manual voor grotere actieradius
21-08-2013 Nieuws BAM start met zuinig rijden voor het goede doel
19-11-2012 Nieuws Strukton zet in op 700 ton minder CO2 met e-Driver
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,12 seconden.