Nieuws  

Vakantiegangers die met de auto op vakantie gaan, rijden het meest schade in Duitsland. Bijna een kwart van alle schademeldingen kwam vorig jaar uit ons buurland. Dit blijkt uit een analyse van Alphabet naar schades en pechgevallen tijdens de autovakantie onder ruim 20.000 leaserijders. Ook blijkt dat Peugeot en Volvo rijders het vaakst betrokken zijn bij ongelukken, pechgevallen of diefstallen tijdens de Nederlandse autovakanties.

Vorig jaar kwam bijna 25 procent van alle meldingen over schade, diefstal of pech uit Duitsland. Waar Frankrijk in 2014 nog op de eerste plek stond op de landenlijst van meeste schademeldingen, stond dit land in 2015 op de tweede plek, met 24,8 procent van de meldingen. België nam in 2015 de derde plek in en was goed voor ruim 15 procent van de meldingen. Opvallend is dat het Verenigd Koninkrijk, ondanks het feit dat dit land redelijk moeilijk met de auto te bereiken is, ook relatief hoog op deze lijst staat, op nummer negen. Volgens Niels Demesmaeker, Manager Marketing & Business Development bij Alphabet komt dit omdat men in het Verenigd Koninkrijk aan de linkerkant van de weg rijdt: “Dit kan tot verwarring, en in sommige gevallen zelfs tot een ongeluk leiden.”

De oorzaak
Nederlanders in het buitenland hadden de meeste autopech te danken aan lekke banden, en zijn goed voor bijna 25 procent van de meldingen in 2015. Over schade aan het motorblok kwam datzelfde jaar ruim 21 procent van de meldingen binnen. Aanrijdingen met een tegenpartij kwamen in veel mindere mate voor, maar deze categorie claimt met 7,5 procent de derde plek in deze lijst. Schade door aanrijdingen met een voetganger of door een kettingbotsing kwam wel voor in 2014, maar in 2015 zijn hier geen meldingen van gemaakt.

Diefstal, schade of pech
Van alle automerken rijden Peugeot en Volvo de meeste schade of worden het vaakst gestolen. Samen waren zij goed voor 26 procent van alle meldingen. Opel had het minst last van pech, met slechts 3,5 procent van de  meldingen sluit dit automerk de lijst af.

Plaats op:
Datum: 1 juni 2016
Bron: Alphabet B.V.
Gerelateerde artikelen  
15-08-2016 Nieuws Amsterdam is de gevaarlijkste stad om je auto te parkeren
25-11-2016 Nieuws Tesla-rijder meest bekeurde automobilist
17-07-2012 Nieuws Eenzijdige ongelukken grootste schadepost auto’s
26-06-2013 Nieuws ANWB: veel zakenauto’s zonder pechhulp op vakantie
02-03-2016 Nieuws Nederlandse groei autoverkoop boven EU-gemiddelde
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.